Előnyben a Lehel Kosársuli a Megyei Felnőtt Bajnokság Playoff elődöntőjében

Csütörtökön este szépszámú közönség előtt rendezték meg Jászberényben a Megyei Felnőtt Bajnokság Playoff elődöntőjének első mérkőzését, ahol a Lehel Kosársuli együttese a BKG-SZEK gárdáját fogadta.

A találkozót nagyszerűen kezdték a mieink és jó játékkal 6 pontos előnyt alakítottak ki a vendégekkel szemben az első negyedet követően (19-13).

A második etap nagy küzdelmet hozott, ezt a 10 percet ugyanakkor a BKG-SZEK kosarasai tudták megnyerni minimális különbséggel, ennek köszönhetően a félidőben 41-36-os Lehel Kosársuli vezetést mutatott az eredményjelző.

A szünet utáni lendületes játékával 4 egységet ismét faragott hátrányából ellenfelünk, így az utolsó szakasz előtt 1 pontra csökkent a differencia a felek között (60-59).

Szerencsére a befejező ciklusban viszont riadót fújt Harkai Hunor legénysége és jó védekezéssel, valamint pompás támadás befejezésekkel sikerült növelnie előnyén, ezáltal végül 96-72-es jászberényi győzelemmel ért véget a mérkőzés.

Lehel Kosársuli – BKG-SZEK 96-72
(19-13, 22-23, 19-23, 36-13)
Jászberény

Lehel Kosársuli: Kaszás M. 23, Szőke S. 21, Répási R. 16, Szabó M. 13, Novák Á. 12, Mondi R. 7, Nyíri D. 2, Kovács Á. 2, Kövér Á. -, Szalkai D. -.

Harkai Hunor edző így értékelte a mérkőzést:”Gratulálok a játékosoknak és az ellenfélnek is, mivel nagyon jó mérkőzés volt az elődöntő első összecsapása! Köszönöm a szurkolóinknak, hogy újra szép számban a csapat mellett voltak! Nehéz mérkőzés vár ránk majd Szolnokon, de ott is győzni akarunk! Ezt el tudjuk érni, ha megint csak saját magunkkal fogunk foglalkozni a mérkőzésen, fegyelmezettek maradunk a védelemben és támadásban, valamint több játékosunknak is újra kitűnő egyéni teljesítményt kell nyújtania.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Lehel Kosársuli javára.

A következő összecsapás a BKG-SZEK otthonában kerül megrendezésre.