Emelt fővel zártuk a szezont az 5. helyen!

Kép: Gémesi Balázs

Mindhárom negyeddöntő befejeződött pénteken este. A hazai pályán játszó csapatok könnyebben-nehezebben behúzták a harmadik győzelmüket is, így a Körmend, a Falco, a címvédő Szolnok és a PVSK került a legjobb 4 közé. Korábbi legjobberedményét megismételve csapatunk végül az ötödik helyen végzett, miután nagy küzdelemben ismét vereséget szenvedtünk a pécsiektől, s ezzel számunkra véget ért a 2018/2019-es szezon.

Amolyan minden mindegy alapon játszhatott csapatunk a PVSK-VEOLIA ellen a negyeddöntő harmadik mérkőzésén, hiszen számunkra már nem volt igazán veszteni való. Cseh, Coleman és Alekszandrov nélkül kevés esélyünk volt a győzelemre, a szezon végére nagyon egységes csapat benyomását keltő és jól is játszó pécsiek ellen. Persze így sem feltett kézzel érkeztünk Pécsre, s ezt megtapasztalhatták a házigazdák is.

Az első félidőben nagyszerűen tartottuk magunkat, s a második negyedben a vezetést is átvettük. Már ekkor látszott ugyan, hogy lesznek fault problémáink, hiszen gyorsan gyűltek a személyi hibák játékosaink neve mögött. A félidőben 47-43-ra vezettünk, s a pécsiek bizony szembesülhettek azzal a ténnyel, hogy tartalékosan sem adjuk könnyen a bőrünket. Még harminc percnyi játék után sem dőlt el a találkozó sorsa, bár a hazaiak fordítottak, s a záró tíz perc előtt már náluk volt az előny (68-65). A döntést a negyedik negyed első fele hozta, amikor Pitts és Pantelics kipontozódott és ezt már nem bírta el csapatunk. Egy 13-0-s rohanással döntötték el végleg a találkozó és a továbbjutás sorsát a pécsiek. A mieink még ekkor is tisztességgel küzdöttek – Brbaklics is kipontozódott közben -, s a vége 12 pontos vereség lett (88-76).

Ezzel pedig a pécsiek 3-0-ra nyerték a negyeddöntőt, s a Körmend ellen játszhatnak majd a döntőbe jutásért. Sok sikert kívánunk nekik! Jelen állapotunkban a Pécs jobb nálunk, s ezt, ha nagy harc és küzdelem árán is, de bizonyították a fekete-sárgák, akik megérdemelten jutottak a legjobb négy közé. Ami azért megjegyzendő: a játékvezetők nem igazán szerettek bennünket, még hazai pályán sem. A három negyeddöntő mérkőzésen nagyon sok téves ítélet volt oda-vissza, s ez nem használt a játék színvonalának sem. Könnyű mindig a nézőket, a csapatokat, a szakvezetőket szapulni és büntetni viselkedésük miatt, de tény: a játékvezetés színvonalának is emelkednie kellene!

Nagyszerű szezont zártunk, hiszen megismételtük eddigi legjobb eredményünket: 5. helyen végeztünk a bajnokságban. A Magyar Kupában pedig bejutottunk a legjobb négy közé és a negyedik helyen zártunk. Persze evés közben jön meg az étvágy, s ha a sérülések nem rontják el a szezon végét, akkor számunkra még nem ért volna véget a szezon. A sportban azonban nincs ha, a tények önmagukért beszélnek.

Mindent egybevéve: köszönet mindazoknak, akik bármilyen formában hozzájárultak ehhez a sikeres, nagyon sok örömet hozó szezonhoz. Külön köszönet az egyesület vezetésének, a szakmai stábnak és a játékosoknak. No, meg nem utolsó sorban a szurkolóknak, akik támogatását végig érezték a játékosok.

A negyeddöntők 3. mérkőzésének eredményei:

PVSK-VEOLIA – JP Auto-JKSE 88-76

A párharc végeredmény: 3-0-val az elődöntőbe jutott a PVSK-VEOLIA

Szolnoki Olaj KK – Atomerőmű SE 92-87

A párharc végeredménye: 3-0-val az elődöntőbe jutott a Szolnoki Olaj KK

EGIS Körmend – Sopron KC 78-56

A párharc végeredménye: 3-0-val az elődöntőbe jutott az EGIS Körmend

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt 97-64

A párharc végeredménye: 3-0-val az elődöntőbe került a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Az elődöntők párosítása:

Egis Körmend – PVSK-VEOLIA

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olaj KK

A play-out végeredménye:

A szegediek hazai pályán, majd vendégként is legyőzték a Serco-TF-BP csapatát és így 2-0-ra nyerték a play-outot, s így ők maradtak az NB I A-csoportjában.

Feljutó:

Az oroszlányiak nyerték a feljutásért rendezett párharcot, így a következő szezonban újoncként ők szerepelhetnek az NB I A-csoportjában.

A szezonzárón – hétfőn – koraeste a Bercsényi úti játékcsarnokban az egyesület vezetése és csapata várja nagy szeretettel a szurkolókat. Zárjuk együtt vidáman ezt a nagyszerű szezont!

Találkozzunk hétfőn 18.00 órakor a Bercsényi úti játékcsarnokban!

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor