Kép: Kosársport Mkosz facebook

A 2017/2018-as bajnoki szezon idei utolsó, 13. fordulójának mérkőzéseit csütörtökön és pénteken rendezték. A hét találkozóból négyet a hazai, hármat a vendég együttesek nyertek. A számunkra legfontosabb találkozó jól sikerült, hiszen csapatunk győzelemmel búcsúzott a 2017-es évtől, s a Sopron után a MAFC gárdáját is legyőzte.

A mieink mérkőzéséről már hosszabb tudósításban beszámoltunk honlapunkon, de jó ismét leírni, hogy kemény, férfias küzdelemben a negyedik negyed közepére sikerült megtörni a fővárosiak ellenállását és fontos győzelmet arattunk a MAFC ellen. A Sopron és a fővárosiak elleni hazai siker egyben azt is jelentette, hogy a MAFC-ot utolértük, s egy lépéssel közelebb kerültünk a Kaposvárhoz és a Szegedhez is.

JP Auto-JKSE – MAFC 77-66

A listavezető Szolnok Zalaegerszegre látogatott, ahol nem várt könnyű mérkőzés Vojvodáékra. A házigazdák alaposan meg is izzasztották vendégeiket, de végül a listavezető ezt a mérkőzését is megnyerte, s a tabella élén zárta a 2017-es évet.

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK 85-88

Fontos mérkőzést játszottak számunkra Sopronban is, ahol a pécsiek vendégszerepeltek. A házigazdáknak, mint egy falat kenyér, kellett volna a győzelem, míg vendégeik számára a Magyar Kupa 8-as döntője volt a tét. A sok sebből vérző Sopron ismét kikapott, s egy győzelemmel maradt az utolsó a táblázaton, a Pécs pedig készülhet majd a Magyar Kupa szereplésre is.

Sopron KC – PVSK-VEOLIA 60-76

A forduló rangadóját Székesfehérváron játszották, ahová a körmendiek érkeztek. Nos, mint kiderült, csak nevében volt rangadó, a rangadó, hiszen a házigazdák valósággal átgázoltak ellenfelükön. Míg Lórántéknak minden, addig ellenfelüknek szinte semmi sem sikerült, s a vége 40 pontos megsemmisítő hazai győzelem lett.

Alba Fehérvár – EGIS Körmend 115-75

Debrecenben mindkét együttes számára a Magyar Kupa 8-as döntőjébe kerülés volt a tét, melyet éppen Debrecenben rendeznek majd. A harmadik negyed végén még úgy tűnt, hogy az MK-ban hazai pályán szerepelhet majd a DEAC, ám a záró tíz percre „elfogytak” a hazaiak, a Kecskemét nagyobb rotációjának köszönhetően kiharcolta a győzelmet, s így ők lesznek ott az MK debreceni 8-as döntőjében.

DEAC – KTE-Duna Aszfalt 79-84

Péntekre két mérkőzés maradt, melyen Szombathelyen és Pakson is a hazaiak számítottak esélyesebbnek. A Szeged a Falco ellen is bizonyította, hogy bár nem áll túl előkelő helyen a tabellán, bármelyik ellenfelének dolgát képe megnehezíteni. A 15 pontos hazai siker kissé csalóka, mert a vendégek 35 percig kétségessé tudták tenni a hazai sikert. A Falco ezzel megőrizte makulátlan hazai mérlegét.

Falco Vulcano Energia KC Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák 96-81

Pakson a hét vereség után a Szeged ellen győztes Kaposvár szerepelt. A vendégek az első negyedben még tartották a lépést ellenfelükkel, majd a folytatásban végig alárendelt szerepet játszottak és 30 pontos vereséget szenvedtek. A Szeged elleni siker ellenére úgy tűnik, hogy Kaposváron nincs könnyű helyzetben Fekete Ádám vezetőedző

Atomerőmű SE – Kaposvári KK 97-67

Ez volt tehát az idei utolsó, 13. forduló a bajnokságban. Sok pihenője nem lesz a csapatoknak, hiszen január 3-án a korábbról elmaradt Sopron – Körmend találkozót rendezik meg, majd 5-6-án már a 14. forduló mérkőzéseit játsszák a csapatok.

 

A 14. forduló párosítása:

január 5. – péntek

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK

január 6. – szombat

18.00 óra: EGIS Kömend – JP Auto-JKSE

18.00 óra: Falco Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE

18.00 óra: Kaposvári KK – Alba Fehérvár

18.00 óra: MAFC – Sopron KK

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – PVSK-VEOLIA

A bajnokság állása a 13. forduló után:

1. Szolnoki Olaj KK 11 gy 2 v

2. EGIS Körmend 9 gy 3 v

3. Falco Vulcano Energia KC Szombathely 9 gy 4 v

4. Alba Fehérvár 9 gy 4 v

5. Atomerőmű SE 8 gy 5 v

6. KTE-Duna Aszfalt 7 gy 6 v

7. PVSK-VEOLIA 7 gy 6 v

8. Zalakerámia ZTE KK 7 gy 6 v

9. DEAC 6 gy 7 v

10. Naturtex-SZTE-Szedeák 5 gy 8 v

11. Kaposvári KK 5 gy 8 v

12. JP Auto-JKSE 3 gy 10 v

13. MAFC 3 gy 10 v

14. Sopron KC 1 gy 11 v

Szántai Tibor