Ez történt a 14. fordulóban

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Pénteken és szombaton játszották a csapatok az NB I A-csoportos férfi kosárlabdabajnokság 14. fordulójának mérkőzéseit. Többnyire a papírforma érvényesült a találkozókon, de a kaposváriak hazai győzelme az Alba Fehérvár ellen nem kis meglepetés volt.

Kecskeméten a Zalaegerszeg ellenállhatatlanul kezdett és az első 10 percet 16 ponttal meg is nyerte (17-33). Sőt, a második tíz percben már 21 pont is volt a vendégek előnye, ám a hazai csapat erőre kapott és fokozatosan dolgozta le hátrányát. A végén pedig már csak egy csapat volt a pályán, s a Kecskemét -21-ről is nyert 10 ponttal a zalaegerszegiek ellen.

KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK 85-75


Szombathelyen a hazai pályán veretlen házigazdák már az első félidőben döntésre vitték a dolgot (56-28). Így a nagyszünet után már csak az volt a kérdéses, hogy hány ponttal győzi le ellenfelét a Falco. A 31 pontos hazai siker megérdemelten született meg.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Atomerőmű SE 100-69

 

Szombaton öt mérkőzést rendeztek. A mieink körmendi vendégszerepléséről külön tudósításban számoltunk be.

EGIS Körmend – JP Auto-JKSE 77-61

A 14. forduló meglepetése Kaposváron született, ahol a bajnok Alba Fehérvár vendégszerepelt. A székesfehérváriak nagyon visszafogott teljesítményt nyújtottak és nyolc győzelem után szenvedtek megérdemelt vereséget lelkesen és jól játszó ellenfelüktől. Nekünk a legrosszabbkor jött az a kaposvári győzelem, hiszen a Somogy megyeiek legközelebb éppen hozzánk látogatnak, s kellő önbizalmat meríthetnek a bajnok elleni győzelemből.

Kaposvári KK – Alba Fehérvár 78-64

 

A Körmend elleni hazai sikert követően a fővárosban, a MAFC ellen is sikerült megszereznie a győzelmet a Soproniaknak. Úgy tűnik, hogy Sabáli Balázs csapata a jászberényi vereség után összekapta magát és második idei mérkőzését is megnyerte. Ezzel a tabella végén utolérte a mienket és a MAFC-ot, hiszen mindhárom csapatnak 3-3 győzelme van.

MAFC – Sopron KC 66-74

 

Szegeden a tartalékos hazaiak – Csirics és Juhos sérülés miatt nem léphetett pályára – végig kiélezett meccset játszottak az újonc DEAC ellen. A hazaiak csak a végjátékban tudtak ellenfelük fölé kerekedni és négy vereség után ismét győztesen hagyhatták el a pályát.

Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC 84-75

 

Hazai pályán nem hibázott a Szolnok, s ezzel megerősített vezető helyét a tabellán. Bár a pécsiek -16-ról még felzárkóztak, a szolnokiak megrázták magukat és begyűjtötték az újabb két pontot.

Szolnoki Olaj KK – PVSK-VEOLIA 78-69

A bajnokság állása a 14. forduló után:

1. Szolnoki Olaj KK 12 gy 2 v
2. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 10 gy 4 v
3. EGIS Körmend 10 gy 4 v
4. Alba Fehérvár 9 gy 5 v
5. KTE-Duna Aszfalt 8 gy 6 v
6. Atomerőmű SE 8 gy 6 v
7. PVSK-VEOLIA 7 gy 7 v
8. Zalakermámia ZTE KK 7 gy 7 v
9. Naturtex-SZTE-Szedeák 6 gy 8 v
10. Kaposvári KK 6 gy 8 v
11. DEAC 6 gy 8 v
12. MAFC 3 gy 11 v
13. Sopron KC 3 gy 11 v
14. JP Auto-JKSE 3 gy 11 v

Szántai Tibor