Ez történt a 15. fordulóban

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Többnyire érvényesült a papírforma az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 15. fordulójának mérkőzésein. Több találkozó is szoros küzdelemben, csak a végjátékban dőlt el. Ami számunkra a legfontosabb: csapatunk remek játékkal, nagyszerű győzelmet aratott a Kaposvári KK ellen, s elkerült a play out-ot jelentő utolsó két helyről.

Már csütörtökön megkezdődött a 5 forduló, amikor az Atomerőmű a DEAC-ot fogadta. A vendégek tartalékosan érkeztek az atomvárosba, ahol már az első negyedben nagy hátrányba kerültek, s a találkozó végén már csak az volt a kérdés, eléri-e a 100 pontot a hazai gárda. Erre jó esélye volt a paksiaknak, de az utolsó tíz percet már nagyon lazára vették, s így egyetlen ponttal elmaradtak a 100-tól.

Atomerőmű SE – DEAC 99-75

Pénteken két mérkőzést játszottak. Székesfehérváron a tavalyi döntős két csapat találkozott egymással, s a házigazdák csak az utolsó percekben tudták a maguk javára fordítani a találkozó állását. A Falcónak sokáig győzelmi esélyei voltak, ám a végén többet hibáztak, s ezeket a hibákat a házigazdák kosarakkal büntették.

Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 89-85

Pécsen a jó formában lévő Kecskemét vendégszerepelt, s bár a félidőben még a hazaiak vezettek, Forray Gábor csapat a második kétszer tíz percben fordítani tudott. A vendégeknél öt, a hazaiaknál négy játékos jutott el tíz vagy annál több szerzett pontig.

PVSK-VEOLIA – KTE-Duna Aszfalt 84-93

Szombaton három újabb mérkőzést rendeztek. Ezek közül a mieink találkozójáról már külön tudósításban beszámoltunk, de jó ismét leírni az eredményt. Egy remek összecsapáson sikerült ugyanis negyedik szezonbeli győzelmünket megszerezni.

JP Auto-JKSE – Kaposvári KK 89-76

Számunkra is fontos mérkőzést játszottak a fővárosban, ahol a MAFC a körmendieket fogadta. Sokáig kiegyenlített játék folyt a pályán – a hazaiak közül Holt a kiállítás sorsára jutott a második negyedben -, majd érvényesült a vendégek nagyobb tudása.

MAFC – EGIS Körmend 62-73

Zalaegerszegen a házigazdák nem adtak esélyt szegedi vendégeiknek. A Szedeák ugyan időről időre felzárkózott, ám a záró tíz percre elfogyott a szegediek ereje.

Zalakerámia ZTE KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 81-69

Vasárnapra egy találkozó maradt. Ezen a soproniak a Szolnoki Olaj KK-t fogadták. Mivel a soproniak közvetlen vetélytársunknak számítanak ezért nekünk sem volt mindegy, hogy a szolnokiak milyen eredményt érnek el Sopronban. Nos, küzdelmes, változatos találkozó végén papírforma eredmény született.

Sopron KC – Szolnoki Olaj KK 74-78

Számunkra tehát jól sikerült a 15. forduló, hiszen megszereztük 4 győzelmünket, míg közvetlen vetélytársaink vereséget szenvedtek. Egy kicsit sikerült közelebb kerülnünk az előttünk állókhoz is, s így jó hangulatban várhatjuk majd a 16. játéknapot, amikor az egyik legnehezebb idegenbeli mérkőzésünk vár ránk, hiszen a hosszú ideje vendég együttes számára bevehetetlen Falco otthonába, azaz Szombathelyre látogatunk.

 

A bajnokság állása a 15. forduló után:

1. Szolnoki Olaj KK 13 gy 2 v
2. EGIS Körmend 11 gy 4 v
3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 10 gy 5 v
4.
Alba Fehérvár 10 gy 5 v
5.
KTE-Duna Aszfalt 9 gy 6 v
6.
Atomerőmű SE 9 gy 6 v
7.
Zalakerámia ZTE KK 8 gy 7 v
8.
PVSK-VEOLIA 7 gy 8 v
9.
Naturtex-SZTE-Szedeák 6 gy 9 v
10.
Kaposvári KK 6 gy 9 v
11.
DEAC 6 gy 9 v
12.
JP Auto-JKSE 4 gy 11 v
13.
MAFC 3 gy 12 v
14.
Sopron KC 3 gy 12 v

Szántai Tibor