Forrás: Kosársport Mkosz facebook

A férfi kosárlabda NB I A-csoportos bajnokság 16. fordulójának mérkőzéseit ezúttal egy napon, január 20-án, szombaton rendezték. Amint arról már beszámoltunk, a mieink Szombathelyen jól helyt álltak, de vereséget szenvedtek a Falco együttesétől. A többi pályán sem született nagy meglepetés, többnyire érvényesült a papírforma.

Az Aréna Savaria a mieink számára is bevehetetlen volt. A Falci szezonbeli 8. hazai mérkőzését is megnyerve őrzi makulátlan mérlegét hazai környezetben.
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – JP Auto-JKSE 85-65

Debrecenben az Alba Fehérvár szerepelt, s bár a találkozó elején a házigazdák jól tartották a lépést a vendégekkel, a második félidőben már egyértelműen Lóránt Péterék uralták a játékteret. A záró negyedben már csak az volt a kérdés, milyen különbséggel szerzi meg a két pontot a fehérvári alakulat.

DEAC – Alba Fehérvár 65-83

Paksra jó formában érkezett a Zalaegerszeg, amely végig jobban játszott ellenfelénél és idegenben is biztosan győzött. Bencze Tamás együttese lesz a mieink ellenfel majd a 18. fordulóban, s bizony nem lesz könnyű dolgunk majd Zalaegerszegen sem.

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE KK 79-95

Körmendre az a Sopron látogatott, amely az év első napjaiban hazai pályán meglepetésre alaposan elverte a mostani házigazdákat. Nos, a visszavágás fényesre sikeredett, hiszen a hazaiak már az első félidőben nagy előnyre tettek szert, s a végén közel 40 ponttal múlták fölül ellenfelüket.

Egis Körmend – Sopron KC 96-57

Kaposváron egyértelműen a hazai csapat volt az esélyese a MAFC elleni találkozónak, s a házigazdák érvényesítették is a papírformát.

Kaposvári KK – MAFC 106-82

A szegediek a győzelem reményében fogadták a pécsieket, ám a vendégek kezdtek jobban, s a későn ébredő hazai gárda nem tudta megfordítani a találkozó állását. A házigazdák nincsenek túl jó formában, hiszen legutóbbi öt mérkőzésükből négyet elveszítettek.

Naturtex-SZTE-Szedeák – PVSK-VEOLIA 81-88

A forduló lenagyobb érdeklődéssel várt összecsapásán a Kecskemét közel három negyeden át egyenrangú ellenfele volt a Szolnoknak. A vendégek a harmadik tíz perc végére szereztek 9 pontos előnyt, s ezt még hárommal növelni is tudták a záró játékrészben.

KTE-Duna Aszfalt – Szolnoki Olaj KK 67-79

A 16. forduló eredményei ne okoztak különösebb változást a tabellán. Közvetlen vetélytársaink nem tudtak nyerni ebben a fordulóban, így a MAFC és a Sopron is mögöttünk maradt, míg a DEAC és a Szeged is csak 2 győzelemmel van előttünk.

A bajnokság állása a 16. forduló után

1. Szolnoki Olaj KK 14 gy 2 v

2. Egis Körmend 12 gy 4 v

3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 11 gy 5 v

4. Alba Fehérvár 11 gy 5 v

5. KTE-Duna Aszfalt 9 gy 7 v

6. Atomerőmű SE 9 gy 7 v

7. Zalakerámia ZTE KK 9 gy 7 v

8. PVSK-VEOLIA 8 gy 8 v

9. Kaposvári KK 7 gy 9 v

10. Naturtex-SZTE-Szedeák 6 gy 10 v

11. DEAC 6 gy 10 v

12. JP Auto-JKSE 4 gy 12 v

13. MAFC 3 gy 13 v

14. Sopron KC 3 gy 13 v

Szántai Tibor