Ez történt a 17. fordulóban

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

A férfi NB I A-csoportos kosárlabdabajnokság 17. fordulójának mérkőzéseit pénteken és szombaton rendezték. Számunkra jól alakultak az eredmények, hiszen a Sopron és a MAFC hazai pályán kikapott, míg mi visszavágtunk a debrecenieknek az őszi vereségért.

A 17. forduló első mérkőzését Székesfehérváron rendezték, ahol a bajnok pénteken délután a Zalaegerszeget fogadta. A házigazdák semmit sem szerettek volna a véletlenre bízni, s a második negyedben már 48-28-ra is vezettek. Később a vendégeknek sikerült kissé felzárkózni, de a bajnok így is biztosan, 12 ponttal bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Alba Fehérvár – Zalakerámia ZTE KK 98-86

A nap másik mérkőzéséről, a mieink DEAC elleni találkozójáról már egy külön tudósításban beszámoltunk.

JP Auto-JKSE – DEAC 98-94

Szombaton öt mérkőzést rendeztek. Körmenden a Kaposvárnak nem volt esélye. A hazaiak az első három negyedben fokozatosan növelték előnyüket, s a hét triplát szóró Ferencz vezérletével biztosan szerezték meg a győzelmet.
EGIS Körmend – Kaposvári KK 94-77

A MAFC – Falco találkozó egyértelmű esélyese a vendég gárda volt. Még a találkozó előtt kiderült, hogy a hazaiak edzőt váltottak, Arsics mesterrel közös megegyezéssel szerződést bontottak, s a szombathelyiek ellen Garai Péter irányította a házigazdák csapatát. Ez sem segített azonban, a vendégek ugyanis elvitték a két pontot a Gabányiból.

MAFC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78-88

Pécsre az Atomerőmű látogatott. Három negyeden keresztül úgy tűnt, hogy a hazaiak szerzik meg a győzelmet, ám a záró tíz percben a paksiaknak sikerült fordítani, s ha kis különbséggel is, de győztesen utazhattak haza Pécsről.
PVSK-VEOLIA – Atomerőmű SE 84-86

Szolnokon nem volt valós esélye a győzelemre a szegedieknek. Csirics és Juhos sérülés miatt nem állt rendelkezésre a vendégeknél, akik irányítójukat, Bolticsot is már az első percben elveszítették sérülés miatt a folytatásra. Ez pedig az egyébként is esélyesebb hazaiak számára már akkora előny volt, amit nem tudtak ellensúlyozni a vendégek.

Szolnoki Olaj KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 85-70

Sopronba a jó formában lévő kecskemétiek vendégszerepeltek. iába szerzett a hazaiaknál 29 pontot El-Amin, mert Parkeren kívül nem akadt igazán társa a pontgyártásban, míg a vendégeknél négyen is több, mint tíz pontra voltak képesek.

Sopron KC – KTE-Duna Aszfalt 66-76

A bajnokság állása a 17. forduló után:

1. Szolnoki Olaj KK 15 gy 2 v
2. Egis Körmend 13 gy 4 v
3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 12 gy 5 v
4. Alba Fehérvár 12 gy 5 v
5. KTE-Duna Aszfalt 10 gy 7 v
6. Atomerőmű SE 10 gy 7 v
7. Zalakerámia ZTE KK 9 gy 8 v
8. PVSK-VEOLIA 8 gy 9 v
9. Kaposvári KK 7 gy 10 v
10. Naturtex-SZTE-Szedeák 6 gy 11 v
11. DEAC 6 gy 11 v
12. JP Auto-JKSE 5 gy 12 v
13. MAFC 3 gy 14 v
14. Sopron KC 3 gy 14 v

Szántai Tibor