Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 19. fordulójának valamennyi mérkőzése egy napon, egy időben kezdődött. Ahogy közeledik az alapszakasz vége úgy nő minden találkozó jelentősége. A küzdelem fokozódását jól jelzi, hogy két találkozó csak hosszabbításban dőlt el, s csak két mérkőzésen volt több mint 10 pont a különbség a csapatok között.

Számunkra a legfontosabb mérkőzés természetesen a mieink Pécs elleni hazai találkozója volt. Erről korábban már olvashatták tudósításunkat, de jó ismét leírni, a fiúk a nehézségek ellenére (betegségek, sérülések) egy végig izgalmas mérkőzésen visszavágtak az őszi vereségért.

JP Auto-JKSE – PVSK-VEOLIA 81-72

A DEAC körmendi vendégjátéka tűnt a forduló legegyértelműbb mérkőzésének. A nemzetközi kupában is vitézkedő hazaiak győzelmét mindenki biztosra vette, s ez meg is született, bár a vendégek a vártnál sokkal jobban megnehezítették esélyesebb ellenfelük dolgát. Pedig a debrecenieknél két alapjátékos is hiányzott. Jászberény után Körmenden is 90 nél több pontot szereztek a debreceniek, de ez sem volt elég a győzelemhez.

EGIS Körmend – DEAC 100-93

A szombathelyiek Perl Zoltán nélkül érkeztek Kaposvárra, ahol nagyon kiélezett mérkőzésre volt kilátás. Nos. így is történt. A vendégek a második negyedben Zsigeranovicsot is elveszítették, aki Ivosevvel ütközött és agyrázkódást szenvedett. Nehéz helyzetbe került a Falco, de hosszabbításban így is sikerült megnyerniük a találkozót.

Kaposvári KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 104-105 (hosszabbítás után)

Kecskeméten a paksiak léptek pályára. A mérkőzés esélyese ugyan a hazai gárda volt, ám a vendégek nem feltartott kézzel érkeztek a vendégségbe. Bár az első negyedet a KTE nyerte, ám a folytatásban a paksiak domináltak és megérdemelten szerezték meg a két bajnoki pontot.

KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE 64-70

Budapesten a Zalaegerszeg szerepelt. A debreceni győzelem után a MAFC-nál újabb sikerre készültek, ám a vendégek másként gondolták. Szoros első félidő után a ZTE felőrölte ellenfele ellenállását és biztosan nyerte meg a találkozót.

MAFC – Zalakerámia ZTE KK 72-96

A forduló másik nagyarányú győzelme Sopronban született. Az első félidő végén három ponttal még a három alapjátékosát nélkülöző szegediek vezettek, ám a második félidő egyértelműen a hazaiaké volt. Úgy tűnik, hogy szép lassan a soproni együttes is magára talál.

Sopron KC – Naturtex-SZTE-Szedeák 86-63

A forduló rangadóját Szolnokon rendezték, ahol a bajnoki cím védője, az Alba Fehérvár lépett pályára. Sokáig a vendégek domináltak, az Alba vezetett már 16 ponttal is, ám a Szolnok hosszabbításra mentette a mérkőzést. A ráadásban egyetlen pont döntött a vendégek javára, s ezzel a szolnokiak elveszítették hazai veretlenségüket.

Szolnoki Olaj KK – Alba Fehérvár 88-89 (hosszabbítás után)

A bajnokság állása a 19. forduló után:
1. Szolnoki Olaj KK 15 gy 3 v
2. Egis Körmend 14 gy 4 v
3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 13 gy 5 v
4. Alba Fehérvár 13 gy 5 v
5. Atomerőmű SE 11 gy 7 v
6. Zalakerámia ZTE KK 11 gy 8 v
7. KTE-Duna Aszfalt 10 gy 9 v
8. PVSK-VEOLIA 8 gy 10 v
9. Kaposvári KK 8 gy 11 v
10. Naturtex-SZTE-Szedeák 7 gy 12 v
11. JP Auto-JKSE 6 gy 13 v
12. DEAC 6 gy 13 v
13. Sopron KC 4 gy 15 v
14. MAFC 4 gy 15 v

Szántai Tibor