Ez történt a 22. fordulóban

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Ahogy közeledik az alapszakasz vége, úgy lesz minden egyes mérkőzésnek egyre nagyobb jelentősége. A szombati, 22. fordulóban is óriási küzdelem folyt minden pontért a pályákon.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a mieink nagyon rossz első félidő után mínusz 24-ről felzárkóztak ugyan -4-re, ám közelebb már nem jutottak a vendég szegediekhez, akik az utolsó öt percben ismét kétszámjegyűvé tették a különbséget. Furcsa mérkőzés volt, melyen a mieink közül hárman is kipontozódtak, sőt a mérkőzés hajrájára vezetőedzőnket is „elveszítettük”, miután reklamálásért két technikait is kapott. A játékvezetéssel egyébként a hírek szerint nem csupán a mieink mérkőzésén voltak gondok, hanem más pályákon is. Ezzel a vereséggel messzire került tőlünk a középházat jelentő 10. hely, de van még négy mérkőzés az alapszakasz zárásáig.

JP Auto-JKSE – Naturtex-SZTE-Szedeák 78-94

Számunkra különösen fontos volt a soproniak debreceni vendégjátéka. Várhatóan ugyanis e két csapat az ellenfelünk lesz az alsóházi rájátszás során. A vendég soproniak már az első félidőben eldöntötték a találkozó sorsát, s a hazaiak csak a végén tudták egyszámjegyűre csökkenteni hátrányukat. A Sabáli-legénység ezzel egy lépéssel közelebb került az előtte álló debreceni csapathoz.

DEAC – Sopron KC 89-96

Az alsóházban lesz várhatóan ellenfelünk a MAFC csapata is. Ők a Kecskemétet fogadták a Gabányiban. Az első félidőben a hazaiak játszottak jobban, s vezettek is a nagyszünetben 45-38-ra. A második félidőben viszont fordult a kocka, s az idegenben egyik legjobbnak számító kecskemétiek a maguk javára fordítottak a találkozó állását és megnyerték a mérkőzést. A MAFC így jelenleg a tabella utolsó helyét foglalja el.

MAFC – KTE-Duna Aszfalt 81-90

A kecskeétiek mellett a felsőházat jelentő 5. helyért versenyt futó Zalaegerszeg nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét a Falcóval szemben. A szombathelyiek azonnal, a találkozó elején kezükbe vették a játék irányítását és nem hagytak esélyt ellenfelüknek. A hazaiak a második félidőben csak csökkenteni tudták hátrányukat – vezettet már húsz ponttal is a Falco – és végül öt pontos vereséget szenvedtek.

Zalakerámia ZTE KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 76-81

Az ötödik helyért harcoló harmadik csapat, az Atomerőmű SE a bajnok Alba Fehérvárhoz látogatott. Bár a vendégek végig partiban voltak, a találkozó végül hazai sikert hozott. Pedig a mérkőzés jelentős részében a paksiak vezettek.

Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 89-82

A forduló rangadóját Szolnokon rendezték, ahol a Körmend vendégszerepelt. A Csorvásit nélkülöző, hét közben olaszországi nemzetközi kupamérkőzést játszó, körmendiek alaposan meglepték a Szolnok csapatát. Végig fej-fej mellett haladtak az együttesek, s a végjátékban a vendégek javára dőlt el a találkozó. A Körmend oda-vissza megverte a szolnokiakat, s ezzel izgalmassá tette az alapszakasz zárását.

Szolnoki Olaj KK – EGIS Körmend 74-75

 

A bajnokság állása a 22. forduló után:

 1. Szolnoki Olaj KK 18 gy 4 v
 2. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 17 gy 5 v
 3. EGIS Körmend 16 gy 5 v
 4. Alba Fehérvár 15 gy 6 v
 5. KTE-Duna Aszfalt 12 gy 10 v
 6. Zalakerámia ZTE KK 12 gy 10 v
 7. Atomerőmű SE 12 gy 10 v
 8. PVSK-VEOLIA 10 gy 11 v
 9. Naturtex-SZTE-Szedeák 9 gy 12 v
 10. Kaposvári KK 9 gy 13 v
 11. JP Auto-JKSE 7 gy 15 v
 12. DEAC 6 gy 16 v
 13. Soproni KC 5 gy 17 v
 14. MAFC 4 gy 18 v

A bajnokság 23. fordulóját március 14-ről április 4-re halasztották. Így legközelebb a 24. forduló találkozóit rendezik meg.

A 24. forduló programja:

március 16. – péntek

17.00 óra: Szolnoki Olaj KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

március 17. – szombat

18.00 óra: JP Auto-JKSE – Alba Fehérvár

18.00 óra: EGIS Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Kaposvári KK

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – DEAC

18.00 óra: MAFC – Atomerőmű SE

19.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC

Szántai Tibor