Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Nagyszerű hétvégén vagyunk túl, hiszen a „legnemesebb vadat” a bajnoki címet védő Alba Fehérvár csapatát sikerült „levadásznunk” hazai környezetben szombaton, az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság 24. fordulójában. Persze a további hat helyszínen is nagy küzdelem folyt a két pontot jelentő győzelemért, s nem egy további meglepetés született.

Az biztos, hogy a 24. forduló legnagyobb meglepetését a mi csapatunk okozta, amely nagyszerű teljesítményt nyújtva, Devante Wallace vezérletével legyőzte a címvédő Alba Fehérvár együttesét. Erről a találkozóról. már korábban, részletesen beszámoltunk. A forduló további hat mérkőzésén is nagy küzdelem folyt a győzelemért járó két pont begyűjtéséért.

A play-out elkerüléséért harcoló MAFC csapata az Atomerőmű SE együttesét fogadta, s tulajdonképpen egy negyed alatt eldöntötte a találkozó sorsát. A fővárosiak 32-13-ra nyerték az első 10 percet, s a folytatásban a paksiak már csak kozmetikázni tudtak az eredményen. A hazai siker azt jelentette, hogy a MAFC megszerezte szezonbeli 6. győzelmét.

MAFC – Atomerőmű SE 89-78

Az ugyancsak a play-out elkerüléséért harcoló DEAC hosszú nyeretlenségi sorozatot zárt le idegenben, a pécsiek legyőzésével. Az első félidőt követően ugyan még 53-50-re a hazaiak vezettek, ám a folytatásban a debreceniek jobban, pontosabban játszottak és értékes idegenbeli sikerrel szerezték meg 7. győzelmüket.

PVSK-VEOLIA – DEAC 81-88

Az alsóházi csapatok közül a Sopron KC Zalaegerszegen vendégszerepelt. Az első félidőben mindkét negyedet a hazaiak nyerték, de csak 8 pont volt az előnyük. A harmadik játékrészben a vendégek négy pontot lefaragtak ugyan hátrányukból, de a záró 10 percet 6 ponttal elveszítették, s így a felsőházat jelentő ötödik helyért harcban álló Zalaegerszeg 10 ponttal győzte le a nehéz helyzetben lévő soproniakat.

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC 96-86

A hazai pályán negatív mérleggel rendelkező kecskemétiek a Kaposvár ellen szerettek volna javítani. Az alapszakasz ötödik helyére pályázó házigazdák egy félidő alatt eldöntötték a 2 bajnoki pont sorsát, hiszen a nagyszünetben már 15 pont volt a különbség a csapatok között. A különbség minimálisan változott a találkozó végére, s ez 14 pontos hazai sikert jelentett.

KTE-Duna Aszfalt – Kaposvári KK 82-68

A középházba jutásért küzdő szegediek ezen a hétvégén Körmenden vendégszerepeltek. A Tisza-partiak sokáig vezettek és kétségessé tudták tenni esélyesebb házigazdáik sikerét, ám az utolsó két percben a körmendieknek sikerült fordítani és megnyerni a találkozót.

EGIS Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák 77-72

A forduló rangadóját pénteken koraeste Szolnokon rendezték, ahol a szombathelyiek vendégszerepeltek. A hazaik óriási lendülettel kezdtek, s az első félidőben szinte lejátszották ellenfelüket a pályáról. Volt már 20 pontos is a szolnoki előny, amely igazán csak azért csökkent a folytatásban, mert Alekszics mester sokat forgatta csapatát. A rangadót végül 10 ponttal nyerte a Szolnok, s ezzel Vojvodáék megerősítették vezető helyüket a tabellán.

Szolnoki Olaj KK – Fakco-Vulcano Energia KC Szombathely 84-74

A bajnokság állása:

1. Szolnoki Olaj KK 19 gy 4 v
2. EGIS Körmend 17 gy 5 v
3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 17 gy 6 v
4. Alba Fehérvár 15 gy 7 v
5. KTE-Duna Aszfalt 13 gy 10 v
6. Zalakerámia ZTE KK 13 gy 10 v
7. Atomerőmű SE 12 gy 11 v
8. PVSK-VEOLIA 10 gy 12 v
9. Naturtex-SZTE-Szedeák 9 gy 13 v
10. Kaposvári KK 9 gy 14 v
11. JP Auto-JKSE 8 gy 15 v
12. DEAC 7 gy 16 v
13. Soproni KC 5 gy 17 v
14. MAFC 5 gy 18 v

Szántai Tibor