Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Többségében szoros mérkőzéseket hozott a 25. forduló az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban. Sajnos csapatunk fontos mérkőzést veszített Sopronban, s ezzel minimálisra csökkent annak az esélye, hogy esetleg sikerül a középházat jelentő 10. helyet megszereznünk.

Amint arról külön tudósításban beszámoltunk, csapatunk 80-68-ra kapott ki a 25. fordulóban Sopronban. A hazaiak megérdemelten nyertek ellenünk, s ezzel elkerültek az utolsó helyről, s csökkentették a velünk szembeni hátrányukat. Szerencsére másik két vetélytársunk sem tudta győzelemmel zárni a játéknapot, azaz nem sokat változott a helyzet az alsóházban, melynek élén állunk. Ezzel együtt nem várt eredmények most is születtek.

Debrecenben a listavezető Szolnoki Olaj KK igencsak megizzadt a DEAC ellen. A tabella élén álló szolnokiak csak a hajrában tudták döntésre vinni a dolgot a nagyszerűen küzdő házigazdák ellen.

DEAC – Szolnoki Olaj KK 81-87

Másik alsóházi ellenfelünk, a MAFC, az előző fordulóban általunk legyőzött bajnok, az Alba Fehérvár otthonában lépett pályára. Bár a fővárosiak megnyerték a második félidőt és kemény küzdelemre késztették a fehérváriakat, azok győzelmét nem tudták megakadályozni

Alba Fehérvár – MAFC 98-86

Hogy ez a forduló sem teljen el meglepetés nélkül, arról például a kaposváriak is tettek. A somogyiak a hazai pályán mindenkire veszélyes Szeged otthonában szereztek értékes győzelmet, mellyel megerősítették helyüket a középházban. Végig kiélezett küzdelemben egyetlen pont döntött a vendégek javára.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 72-73

Ugyancsak meglepetés született Zalaegerszegen, ahol a pécsiek vendégeskedtek. Az ötödik hely megszerzéséért harcoló ZTE nem bírt a vendégekkel, akik a 4 ponttal elveszített első negyed után fordítani tudtak, s végül 3 ponttal nyerték meg a találkozót

Zalakerámia ZTE KK – PVSK-VEOLIA 78-81

Pakson a körmendiek vendégszerepeltek, s bár a találkozó esélyese inkább a vendég alakulat volt, a találkozó végén mégis a hazaiak örülhettek. Pedig az első 10 percet a vendégek nyerték 10 ponttal, ám a félidőben már egyenlő volt az állás. A második félidőben a paksiak remekeltek, s végül nem kevesebb, mint 19 ponttal győzték le ellenfelüket.

Atomerőmű SE – EGIS Körmend 92-73

Továbbra is őrzi hazai veretlenségét ebben a bajnoki szezonban a Szombathely. A Falco vendége az idegenben jól szereplő Kecskemét volt, ám ezúttal Dramicaninék nem tudták különösebben izgalmassá tenni a mérkőzést. A Falco mind a négy negyedet megnyerte, s egy híján 100 pontot szórt a kecskemétieknek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – KTE Duna Aszfalt 99-75

A bajnokság állása:
1. Szolnoki Olaj KK 20 gy 3 v
2. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 18 gy 6 v
3. EGIS Körmend 17 gy 6 v
4. Alba Fehérvár 16 gy 7 v
5. Zalakerámia ZTE KK 13 gy 11 v
6. KTE-Duna Aszfalt 13 gy 11 v
7. Atomerőmű SE 13 gy 11 v
8. PVSK-VEOLIA 11 gy 12 v
9. Kaposvári KK 10 gy 14 v
10. Naturtex-SZTE-Szedeák 9 gy 14 v
11. JP Auto-JKSE 8 gy 16 v
12. DEAC 7 gy 16 v
13. Sopron KC 6 gy 17 v
14. MAFC 5 gy 19 v

Szántai Tibor