Ezt gyorsan felejtsük el!

Nem úgy alakult a Zalakerámia ZTE KK elleni hazai mérkőzésünk szombaton, ahogy azt szerettük volna, ahogy azt reméltük. Fotó: Gémesi Balázs.

Az első hazai győzelemért léptünk pályára az idei utolsó előtti mérkőzésünkön, szombaton este a Zalakerámia ZTE KK ellen. Bár a vendégek sokkal jobban álltak a tabellán, közel sem volt elképzelhetetlen, hogy a mienk megszerzik a számunkra oly fontos győzelmet.

Nos, a mérkőzésről sok jót nem lehet elmondani. Csak 15 percig tudtuk a lépést tartani a stabil teljesítményt nyújtó zalaegerszegiek ellen. A második negyed közepén 29-29-nél két rontott dobást és két eladott labdát is kosárral büntettek a vendégek, s innen a későbbiekben már nem volt visszaút. Gyengén védekeztük és nagyon rosszul dobtunk. Ez az egy mondat mindent elmond a találkozóról. Csak zárójelben jegyzem meg: sajnos a játékvezetés is olyan volt, mint a csapatunk, nagyon gyenge. Ám ez a mérkőzés nem rajtuk, hanem a mienk gyengélkedésén ment el. Az utóbbi évek legrosszabb mérkőzését produkálták kosarasaink. Pedig – nem megbántva a zalaegerszegieket -, az ő csapatuk sem igazán világverő alakulat. De az is igaz, hogy teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót ilyen különbséggel is.

Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Ezt a mérkőzést gyorsan elfelejteni és megragadni az idei utolsó lehetőségünket az újonc oroszlányiak ellen. No, persze az sem lesz könnyű, mert az újonc is győzni jön majd hozzánk. Ismerjük saját problémáinkat, de jelenlegi csapatunk is többet tud annál, amit szombaton este produkált. Helyzetünket pontosan leírta Lo Elhadji Malick mérkőzés utáni nyilatkozata.

Egy biztos: az oroszlányiak ellen sokkal több kell magyarjainktól és idegenlégiósainktól is. A szurkolóink előtt pedig le a kalappal, mert a nagyon gyenge játék ellenére sem fordultak a csapat ellen. Talán az idei utolsó mérkőzésen sikerül majd a velük szembeni tartozásból valamit kiegyenlíteni kosarasainknak.

Jászberényi KSE – Zalakerámia ZTE KK 65-83 (20-23, 16-24, 15-17, 14-19)

Jászberényi KSE: Nelson 4, Miller 13/3, Mészáros 4, Alekszandrov 11/9, Pantelics 19/3. Csere: Ruják -, Buzás 5/3, Brbaklic 9, Szigedi -, Peringer -, Vas Teplán -, Mondi -.

Zalakerámia ZTE KK: Bibbins 10, Johnson 19/3, Williams 17/9, Szabó 9, Agafonov 11. Csere: Simon 2, Doktor -, Gulyás 4, Djurics 11/3, Farkas -, Kovács -, Simó -.

A találkozó után a vezetőedzők és egy-egy játékos értékelte a mérkőzésen történteket (forrás: mkosz.hu)

Lo Elhadji Malick, a JKSE megbízott vezetőedzője: – Tudjuk, milyen helyzetben van a klub. Minden döntéshozó itt volt a mérkőzésen. Láthatták, egyelőre ennyit tudunk.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: – Jászberénybe mindig szívesen jövök, és most örömmel is távozom, mert nyertünk. A második negyedtől rotációban játszottunk, s ahogy fáradt a Jászberény, úgy szereztünk nagyobb előnyt. A harmadik negyedben eldőlt a mérkőzés, de azért a hátralévő percekben is koncentráltak maradtunk, sok sikert és kitartást kívánok a jászberényieknek.

Szigedi Bence, a JKSE játékosa: – Jól kezdtük a mérkőzést, de ahogy fáradni kezdtünk, sorra büntette hibáinkat a ZTE. Jobban játszott ellenfelünk és teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Zarko Djurics, a Zalakerámia ZTE KK játékosa: – Nem volt könnyű mérkőzés, az utolsó percig küzdeni kellett a győzelemért. Szerencsére, amikor kicsit felzárkózott a Jászberény, mindig volt nálunk valaki, aki megindította a csapat szekerét.

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor