Fontos győzelmet aratott Szolnokon a Lehel Kosársuli együttese a Megyei Mini Bajnokságban

Június 4-én Szolnokon lépett pályára a Lehel Kosársuli gárdája a Megyei Mini bajnokság keretein belül, ahol nagy volt a tét, mivel egy esetleges győzelemmel a mieink a megye legjobb 4 Mini csapata közé kerülhettek.

A találkozót ennek megfelelően nagyon elszántan és jó játékkal kezdték ifjú kosarasaink, akik nagyszerű akciókkal több, mint 10 pontos előnyt alakítottak ki ellenfelükkel szemben az első negyedet követően (4-16).

A második negyed már szorosabb játékot hozott, ám ezt az intervallumot is a fiatal tehetségeink nyerték meg, ennek köszönhetően pedig tovább nőtt a differencia a félidőre a csapatok között (18-32).

A harmadik etapban viszont a szolnokiak kaptak erőre és faragtak 4 egységet hátrányukból, de ezzel együtt is a befejező ciklus előtt még mindig kétszámjegyű jászberényi előtt mutatott az eredményjelző (32-42).

Az utolsó intervallumban aztán nagyon kevés pontot láthattak a kilátogató szurkolók, de ebben a periódusban is a mieink tudtak jobbak lenni a Tisza-partiaknál, így végül 36-48 arányú Lehel Kosársuli győzelemmel ért véget a mérkőzés.

Szolnoki Aranysasok – Lehel Kosársuli 36-48
(4-16, 14-16, 14-10, 4-6)
Szolnok

Legjobb dobók: Kocza B. 16, Sas G. 9, Gergi-Bodor B. 6, Lukácsi R. 5, Badari Z. 3,  Hodossi M. 2, Tóth Á. 2, Házkötő G. 2, Lo Cheikh A. 1, Csibra B. 1, Zelena Á. 1.

Edzők: Szögi Ádám, Nyíri Dániel.

Szögi Ádám edző így értékelte a mérkőzést:„Nagyon ügyesen dolgoztak a gyerekek annak ellenére, hogy helyenként már érződött a nyári szünet közelsége a fejükben. Külön öröm számomra, hogy mindenki kosarat tudott szerezni. Büszke vagyok a gyerekre, mert ezzel a győzelemmel bejutottunk a megye legjobb 4 Mini csapata közé, ahol már a megye legjobb csapatival találkoznak kis növendékeink a jövő héten.”