Fotók: Bálizs Zsuzsa


Győzelem a Zalaegerszeg otthonában!

 

A NB I/A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 23. fordulójában csapatunk a Zalakerámia ZTE KK együtteséhez látogatott szombaton. Mind a két együttes nagy akarással, harcos védekezéssel igyekezett megnehezíteni ellenfele dolgát, ebből adódóan egy végig szoros, végig izgalmas mérkőzést láthattunk Zalaegerszegen. Csapatunk az utolsó utáni pillanatban Orlando Coleman hármasával mentette döntetlenre a találkozót, a hosszabbításban pedig 1,2 másodperccel a vége előtt Filipovic Stefan állhatott a büntetővonalra. A fiatal játékos nem hibázott, így a szezon során második győzelmének örülhetett Patai Benjamin alakulata.  

Zalakerámia ZTE KK - Jászberényi KSE h.u.: 98-99 (29-20, 21-27, 18-17, 21-25, 9-10)
 
Bajnokság, 23. forduló Zalaegerszeg, 
Városi Sportcsarnok V.: Földházi T., Minár L., Balogh Gy.  

ZTE: Duren 21/9, Donaldson 14/6, Wiggs 18/3, Völgyi 2, Szabó 18/6. Cserék: Simon -, Bonifert 2, Vuko 15/9, Glenn 8.  

JKSE: Kinney 8, Coleman 36/6, Brbaklics 7, Williams 26/15, Filipovic 4. Cserék: Garrett 12/3, Ruják -, Füzi -, Katona -, Czirbus -, Primorac 6.

Luca Bechi : Nagyon harcos, kemény mérkőzés volt, egyszer mi vezettünk, egyszer a Jászberény. Tudtuk előre, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz és azt is tudtuk, hogy valószínűleg mi ketten fogunk harcolni a bennmaradásért. Voltak pozitívumok a mérkőzésen, hiszen láthatta mindenki, hogy az egész csapat végig küzdött. Amióta ide jöttem, azóta küzdök és harcolok, és nem fogjuk feladni. Megyünk tovább és megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat.  

Patai Benjámin : Nagyon komoly küzdelem volt, Újítottunk védekezésben és támadásban is, ami pici meglepetés volt a hazaiaknak. Örülök, hogy nyertünk és életben maradtunk. A többi csapat ellen sokkal komolyabban kell játszanunk. Most lesz két hét szünetünk, hogy felkészüljünk a playoutra.  

Sekou Wiggs : Ahogy vezetőedzőnk is mondta, egy nagyon küzdelmes mérkőzés volt, ahol az egész csapat próbálta odatenni magát. A végén két büntető döntött, sajnos nem a javukra.  

Orlando Coleman : Nagyon nehéz mérkőzés volt. Sokszor elhúzott a ZTE, de csapatként, összefogva többször vissza tudtunk jönni és ez hozta meg a végső sikert.  
 
A játéknap további eredményei:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Atomerőmű SE              101 - 92
PVSK-VEOLIA - Alba Fehérvár                  82 - 89
Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely      93 - 99
Szolnoki Olajbányász - Sopron KC              91 - 83
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - OSE Lions                     82 - 86
Kaposvári KK - DEAC                      93 – 72    

Folytatás március 27-én, hazai pályán a Kecskemét ellen!  

Hajrá Jászberény!
 

Fotók: Bálizs Zsuzsa

Fotók: Bálizs Zsuzsa