Győzelem az utolsó felkészülési mérkőzésen

 

Kedden este a Bercsényi úti játékcsarnokban játszotta utolsó gyakorló mérkőzését a szombati, Sopron KC elleni bajnoki rajtra készülő felnőtt csapatunk. Fotó: Gémesi Balázs.

A találkozó iránti érdeklődés bizonyította, hogy a szurkolók nagyon várják már az új bajnoki szezont. Nem mellesleg természetesen nagyon kíváncsiak voltak az új fiúkra, akiket most láthattak először játék közben.

A mieinknél Djordje Pantelics a múlt heti orrtörése miatt még nem lépett pályára, de készül számára a maszk, amivel ott lehet a többiek között a szombati mérkőzésen. Pályára lépett viszont két új fiú, az amerikai dobóhátvéd Phillip Miller és a hírek szerint kosármagyarnak számító Marko Marinkovics is. Leigazolásuk folyamatban van, s remélhetőleg minden papírjuk időben el is készül, s akkor nem lesz akadálya, hogy a Sopron ellen ők is erősíthetik majd csapatunkat.

Maga a mérkőzés olyan volt, mint egy felkészülési találkozó. Az látszott, hogy a mieinknek nagyon kevés ideje volt még összeszokni, s a csapatjátékunk még döcögött, de egyénileg jól képzett kosarasaink vannak, akik sokra lehetnek képesek. A nyíregyháziak jó ellenfélnek bizonyultak, mert egy pillanatra sem engedték lazítani a mieinket. A mérkőzés során többször felcsattant a taps egy-egy szép megoldás láttán. Győzelmünk nem forgott veszélyben, de ezúttal nem az eredmény volt a fontos, hanem hogy a keret együtt tudott gyakorolni.

JKSE – Nyíregyháza 81-64 (20-17, 23-15, 21-18, 17-14)

JKSE: Reed 19/3, Staten 19, Mészáros 3/3, Alekszandrov 14/6, Peringer 7. Csere: Brbaklics 12, Ruják 2, Miller 5, Búzás, Szigedi , Marinkovics

Nyíregyháza? Tóth 16/3, Czinger 7, Bazsó 11, Szobi 2, Hobbs 10/3. Csere: Sitku 3/3, Dancsecs 13/6, Mokánszki 2.

 

Szombaton pedig már bajnoki pontokért hazai pályán a Sopron KC-t fogadjuk.

 

Szeptember 28. – szombat

JKSE – Sopron KC

18.00 óra: Bercsényi úti játékcsarnok

 

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor