Lejátszotta utolsó csoportmérkőzését a FIBA Europe Cup-ban szerdán este a Szolnoki Olaj KK. Bár vasárnapi ellenfelünk biztosan győzött, a csoportelső dán Bakken Bears ellen, végül a negyedik helyen zárt és nem jutott tovább a második csoportkörből.

Halvány esélye még volt a szolnokiaknak a továbbjutásra, ám ehhez nem lett volna elég csak nyerniük az utolsó fordulóban, hanem a másik mérkőzés eredményének is kedvezően kellett volna alakulnia. Azt viszont a Minszk hazai pályán nyerte, s így már a Szolnok már nem juthatott tovább.

A dánok ellen 0-11-gyel kezdtek Vojvodáék, ám a folytatásban végig ők domináltak és a végén 23 ponttal verte ellenfelüket. Ám így is a Bakkeb Bears végzett a csoport élén és második Minszkkel a dánok jutottak tovább.

Szolnoki Olaj KK – Bakken Bears 91-68 (20-17, 25-13, 25-16, 21-22)

A csoport végeredménye

  1. Bakken Bears 4 gy 2 v
  2. Tsmoki Minszk 3 gy 3 v
  3. Mornar Bar 3 gy 3 v
  4. Szolnoki Olaj KK 2 gy 4 v

Vasárnapi ellenfelünk tehát a hazai, Alba Fehérvár ellen elveszített bajnoki rangadót követően a nemzetközi kupában tért vissza a győztes útra. A szolnokiaknál négyen is tíz pont fölé jutottak a találkozó során: Milosevics 19/3, Perry 15/9, Ford 13/9, Browning 11/3

Szántai Tibor