Győzelemre ítélve

Nincs más választásunk, mint a bajnokság 6. fordulójában végre megszerezni első győzelmünket a KTE-Duna Aszfalt ellen hazai környezetben.

Öt vereség egyetlen csapat életében sem múlik el nyom nélkül. A szurkolók természetesen elégedetlen, de maguk a játékosok is egyre nehezebben élik meg az ilyen időszakot. Ez van most nálunk. Innen csak együtt tudunk kilábalni. Kár az egymásra mutogatás, mert az nem vezet sehova. A fiúknak keményen kell készülni a következő találkozóra, s maguk mellé kell állítani a szurkolókat.

 

A legutóbbi hazai mérkőzésen, a PVSK-VEOLIA ellen már fel-fel villant, hogy mire képes csapatunk, ám Szegeden 25 percen át csak asszisztáltunk, míg a házigazdák kosaraztak. Az utolsó 15 perc volt csak olyan, amit reméltünk. Pedig szombaton sem lesz könnyű dolgunk, mert egy jól „összedolgozott” együttes érkezik hozzánk. A kecskemétiek legutóbb nagyszerű győzelmet arattak hazai pályán az Alba Fehérvár ellen. Wittmann Krisztián remekül irányított és ponterősen játszott, s mellette Deraszimovics és Karahodzsics, valamint az amerikai Thomas is remekelt. Bár a kecskemétiek játékstílusa az előző szezonban nagyon feküdt nekünk, most nem lesz könnyű dolgunk.

 

Igazán nem is az ellenfél játéka okozhat nekünk gondot, hanem az, hogy a mieink milyen teljesítményre lesznek képesek. Mind csapatként javulnunk kell, s ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát kellenek a jó egyéni teljesítmények is. Az előjelek persze ezúttal sem igazán mellettünk szólnak. Marinkovicsnak eltört a bokája Szegeden, leghamarabb egy hónap múlva kezdhet edzeni. A keddi edzésen pedig Peringer szenvedett ujjtörést ami legalább 3 hetes pihenőt jelent számára. Jó hír viszont, hogy Reed elkezdte az edzéseket és jelen állás szerint rá már számíthat szombaton Nikola Lazics.

 

Egy szó, mint száz: bármilyen összeállításban is lép pályára csapatunk, szombaton mindent meg kell tenni azért a pályán és a pályán kívül is, hogy megszerezzük első győzelmünket. Nem lesz könnyű, de együtt megcsinálhatjuk.

 

Hajrá JKSE!

 

NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság – 5. forduló

november 2. – szombat

18.00 óra: Jászberényi KSE – KTE-Duna Aszfalt

Bercsényi úti játékcsarnok

A találkozó előtt 15.00 órától a két klub U20-as csapatai mérkőznek meg egymással.

Szántai Tibor