Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban a hétvégén a 20. fordulóval folytatódik a pontvadászat. A mieink pénteken a KTE-Duna Aszfalt vendégei lesznek. Mivel mindkét együttes számára nagyon fontos találkozóról van szó, így nagy küzdelem várható a találkozón.

Még hét forduló van az alapszakaszból, s egyre nagyobb értéke van minden egyes újabb győzelemnek. A hétvégi 20. fordulóból kiemelkedik az Alba – Falco, a DEAC – Szolnok és a Kecskemét – Jászberény mérkőzés, de a többi találkozón is kiélezett küzdelem várható.

Az alapszakasz első felében, az ősszel a vártnál sokkal könnyebben sikerült hazai pályán legyőznünk a tavaly 5. kecskemétieket. Akkor mi nagyon jól, vendégeink meglehetősen gyengén játszottak, s a találkozó 81-63-as sikerünkkel ért véget. A találkozó első félideje még kiegyenlített játékot hozott (37-33), majd a harmadik negyedben állva hagytuk ellenfelünket (25-8), s így a záró tíz percet 62-41-ről kezdhettük. Ebben pedig már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a két együttes között a lefújás pillanatában. Míg nálunk Pitts (25), Alekszandrov (18) és Coleman (16) is termelte a pontokat, addig a kecskemétieknél igazán csak az egykori jászberényi játékos, Dramicsanyin nyújtott átlagon felüli teljesítményt, aki 27 pontig jutott. Az eddig lejátszott 19 forduló során ez volt a kecskemétiek legnagyobb különbséggel elveszített találkozója.

Hazai pályán egyébként a KTE-Duna Aszfalt nagyszerűen szerepel, hiszen hét győzelem mellett mindössze a címvédő Szolnoktól szenvedtek egypontos vereséget. Jellemző a kecskeméti csapatra, hogy rendre szoros mérkőzéseket játszik hazai pályán és idegenben is. A mieink idegenbeli mérlege eddig 4 győzelem és 4 vereség. A két együttes között 3 győzelemnyi a különbség a javunkra, ám az alapszakasz utolsó hét mérkőzéséből mi csak kettőt játszunk majd hazai pályán és ötöt idegenben, míg a Forray-csapat csak kétszer utazik és ötször hazai pályán próbálja megszerezni a győzelemért járó két bajnoki pontot.

Az elmúlt három szezonban hat mérkőzést játszott az alapszakaszban egymással a két gárda, s a mérlegük 50%-os, hiszen mindkét együttes 3-szor győzött, illetve 3-szor veszített. A tavalyi szezonban mindkétszer a mieink nyertek, míg előtte ez a kecskemétieknek sikerült.

2015/2016

KTE-Duna Aszfalt – JP-TOP COP Jászberény 83-73

JP-TOP COP Jászberény – KTE-Duna Aszfalt 96-88

2016/2017

KTE-Duna Aszfalt – JP Auto-JKSE 91-83

JP Auto-JKSE – KTE-Duna Aszfalt 73-88

2017/2018

KTE-Duna Aszfalt – JP Auto-JKSE 68-73

JP Auto-JKSE – KTE-Duna Aszfalt 97-80

Ha a tabellán elfoglalt helyezést vesszük, akkor mi számítunk a mérkőzés esélyesének, ha a kecskemétiek hazai mérlegét, akkor pedig a Forray-csapat. A két szakvezető, Nikola Lazics és Forray Gábor is kiélezett, nagy küzdelmet vár. Nálunk kisebb-nagyobb sérülések miatt egy-két játékos szerepeltetése még kérdéses, míg a kecskemétiek híreink szerint teljes kerettel várnak bennünket.

A 20. forduló menetrendje:

  1. március 1. – péntek

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – JP Auto-JKSE

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – PVSK-VEOLIA

 

  1. március 2. – szombat

18.00 óra: DEAC – Szolnoki Olaj KK

18.00 óra: Atomerőmű SE – Sopron KC

18.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK

18.00 óra: Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

18.30 óra: SERCO-TF-BP – EGIS Körmend

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor