Három hét szünet a bajnokságban

A 20. forduló utolsó mérkőzését február 14-én, szerdán rendezik, majd a Magyar Kupa döntője és a válogatott világbajnoki selejtezői miatt majd március 3-án folytatódik a bajnoki alapszakasz.

A mieink a vasárnapi, Szolnok elleni hazai mérkőzést követően legközelebb március 7-én Kecskeméten lépnek majd pályára bajnoki pontokért. Azaz három hete lesz csapatunknak, hogy az alapszakasz hajrájára, az utolsó hat fordulóra, majd az azt követő folytatásra felkészüljön. Nem is jön rosszul ez a kis szünet, hiszen igen sűrű volt a január és a február a csapatok számára. Persze a Magyar Kupa döntőjében szereplő 8 együttesnek egy héttel kevesebb ideje lesz a folytatásra készülni, hiszen a hét végén Debrecenben rendezik a 8-as döntőt.

A Magyar Kupa döntőjét követően a magyar válogatott két világbajnoki selejtezőt játszik. Február 23-án Litvániában szerepel a válogatott, majd 26-án a lengyeleket fogadjuk hazai pályán.

Március 3-án és 4-én pótolják a csapatok a nemzetközi kupamérkőzések miatt a 19. fordulóból elmaradt három találkozót, majd március 7-én kezdődik az alapszakasz hajrája, ahol heti két mérkőzés – szerda-szombat – vár az együttesekre. Azaz, igen megerőltető szakaszához érkezik majd a bajnokság.

Addig viszont még lesz lehetősége a mieinknek is tovább csiszolni a csapatjátékot, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki az alapszakasz utolsó hat fordulójából, amely arról is dönt, hogy hol folytatjuk majd a bajnoki pontvadászatot. Jó lenne elkerülni a középszakaszban az alsóházat, de ehhez már bravúrokra is szükségünk lenne.

Az utolsó hat fordulóban a következő ellenfelek ellen lépünk pályára:

Március 7.

KTE-Duna Aszfalt – JP Auto-JKSE

Március 10.

JP Auto-JKSE – Naturtex-SZTE-Szedeák

Március 14.

Atomerőmű SE – JP Auto-JKSE

Március 17.

JP Auto-JKSE – Alba Fehérvár

Március 21.

Sopron KC – JP Auto-JKSE

Március 28.

MAFC – JP Auto-JKSE

Azaz az utolsó hatfordulóban csak kétszer játszunk hazai pályán és négyszer idegenben kell megküzdenünk a bajnoki pontokért.

Szántai Tibor