Három idegenlégióssal bővült a keretünk

Klubunk vezetése gőzerővel dolgozik azon, hogy mielőbb összeálljon a 2020/2021-es szezonra készülő NB I A-csoportos csapatunk kerete. Vezetőedzőnk a korábban bejelentett öt magyar játékos mellett immár három idegenlégióssal is számolhat. Brandon Penn (Szalai György fotója) marad és két új fiú érkezik.

Amint arról korábban már beszámoltunk, az új szezonban is Miljan Csurovics irányítja klubunk NB I A-csoportos csapatának szalmai munkáját. A magyar mag kialakítása során már az sem titok, hogy Aleksa Brbaklics, Ruják Bence, Czirbus József, Katona Bence és Füzi Róbert is a JKSE színeiben lép majd pályára az új szezonban.

Petőfi Áron, klubunk elnöke most újabb jó hírekkel szolgált. Három idegenlégiós igazolása vált véglegessé. Brandon Pennel ismét sikerült megegyezni, ő tehát továbbra is a mi csapatunkat erősíti majd. A tavalyi szezon közben érkezett hozzánk és gyorsan a közönség kedvence lett. Nagy erősítést jelent, hogy marad nálunk.

Leigazoltuk a 2020/2021-es szezonra az amerikai Donovan Donaldsont. A 185 cm magas kosaras 1996. október 1-jén született Nashville-ben, 2019 augusztusában jött Európába és Észak-Macedóniában, a Gostivar csapatában szerepelt. A tavalyi szezonban mérkőzésenként 16.9 pont, 5.9 lepattan és 4.4 gólpassz volt az átlaga.

Ugyancsak sikerült megegyeznie klubunknak a horvát Ivan Milicevic-csel (szül.: 1995. december 31.), aki legutóbb a szlovén Rogaska Crystal csapatában szerepelt. A 2 méter 5 cm magas játékos a szlovén Telemach Ligában 17 mérkőzésen szerepelt és 11,2 pontot, valamint 5,1 lepattanót átlagolt. A Krka Novo Mesto ellen dobta a legtöbb pontját (19), míg a Koper Primorska ellen szedte a legtöbb lepattanót (12).

Miljan Csurovics tehát öt magyar játékossal és három idegenlégióssal számolhat már a következő idényre való felkészülés során, s mielőbb szeretné klubunk vezetése, hogy teljes legyen a felnőtt együttes 12-es kerete.

Szántai Tibor