Három nap alatt hat mérkőzés a 7. fordulóban

Egy mérkőzést későbbre halasztottak, így a hetedik forduló további hat összecsapását három nap alatt rendezik meg.

 

Pénteken három mérkőzéssel kezdődik, szombaton két találkozóval folytatódik és vasárnap egy találkozóval zárul egyelőre a 7. forduló az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokságban. A Falco – Sopron mérkőzést pedig majd november 27-én játsszák le.

 

  1. november 8. – péntek

A legutóbb éppen Jászberényben győztes KTE-Duna Aszfalt a körmendieket fogadja Mindkét együttes még csak egyszer szenvedett vereséget, ám a hazaiak még csak négy mérkőzést játszottak. A találkozó esélyese idegenben is a Körmend, amely nagyon erős kerettel rendelkezik

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – EGIS Körmend

Szegeden az eddig 50%-os mérleggel rendelkező DEAC lép pályára. A házigazdák ellenünk megszerezték első győzelmüket és Székesfehérváron is tisztességgel helyt álltak. A szegediek rendre sokpontos mérkőzéseket vívnak, s a debreceniek sem spórolnak a pontokkal. A hazai pálya a Szeged mellett van, de nem lesz könnyű Kerpel-Froniusék dolga, mert a DEAC idegenben is képes jó teljesítményre.

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC

Oroszlányban kosárlabda ünnep lesz, hiszen az utóbbi évek bajnoki sorozatában meghatározó szerepet játszó Szolnokot fogadják. Igaz, a vendégek kerete alaposan átalakult, s Vojvoda Dávid nélkül ez már nem az a csapat, amelyik volt az elmúlt években, így is az Olaj az esélyese ennek a találkozónak. A hazaiak immár öt idegenlégióssal okozhatnak kellemetlen perceket a vendégeknek, de meglepetés lenne győzelmük.

18.00 óra: OSE Lions – Szolnoki Olajbányász

 

  1. november 9. – szombat

A mieink székesfehérvári vendégjátéka totós nyelven szólva országos egy. Nagy kérdés, hogy az edzőváltás, az amerikai irányító szerepésének megköszönése után mire lehet képes sérülésektől tizedelt csapatunk. Peringer, Markovics és Brbaklics hetekre kiesett sérülések miatt, így nem maradt sok rotációs lehetősége Lo Ehadji Malicknak. Egy csapat ereje a bajban mutatkozik meg igazán. Reméljük így lesz szombaton és minimum megnehezítjük a hazaiak dolgát.

18.00 óra: Alba Fehérvár – Jászberényi KSE

Zalaegerszegen a Falco mellett veretlen PVSK-VEOLIA lép pályára. A vendégek egy nagyszerű nemzetközi kupasiker után kellő önbizalommal léphetnek pályára a sok gonddal küszködő házigazdák ellen. Egyértelműen a pécsiek a találkozó esélyesei, de az is igaz, hogy Zalaegerszegen nyerni nem könnyű.

19.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – PVSK-VEOLIA

 

  1. november 10. – vasárnap

Vasárnapra a paksiak kaposvári vendégjátéka maradt. A hazaiak 2 győzelem 2 vereséggel, a vendégek 4 győzelem 2 vereséggel várják az egymás elleni találkozót. A paksiaknál a hírek szerint egy-két sérült, köztük Coleman is felépült és bevethető lesz. Ez növeli a vendégek esélyeit, akik nyerhetnek Kaposváron.

18.00 óra: Kaposvári KK – Atomerőmű SE

 

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor