A záró tíz perc előtt még nyílt volt a találkozó sorsa, ám az utolsó negyedben felőrölte ellenállásunkat a Sopron és végül 25 pontos sikert arattak a hazaiak. Fotó: mkosz.hu.

Az új edzővel lendületbe jött soproniak ellen még úgy sem volt könnyebb a helyzetünk, hogy ellenfelünknél Thompson sérülés miatt nem léphetett pályára. Ahogy az előző mérkőzéseken úgy ellenünk is az idegenlégiósok vitték a prímet ellenfelünknél, ám három negyeden keresztül így is sikerült a lépést tartanunk a házigazdákkal. Tíz ponton belül kezdődött a záró tíz perc, ahol alaposan megszórtak bennünket a soproniak. A zónavédekezés ellenszerét nem találtuk, s csak tíz pontra voltunk képesek, míg a hazaiak sorozatban szerezték pontjaikat. A vége 25 pontos különbség lett, ami magabiztos hazai sikert mutat, ám lehetett volna sokkal szorosabb is a találkozó, ha a záró tíz percre nem esik szét csapatunk játéka.

Sajnos az történt, amire számíthattunk, a soproni idegenlégiósok továbbra is nagyszerű formában játszottak. A Rivers, Carter, Kinney, Jogela kvartett nem kevesebb, mint 71 (!) pontot szerzett. Nálunk csak Nelson 24 pontja érdemel kiemelést, bár ő sem dobott igazán hatékonyan. Alexandrov 13, Pantelics 8, míg Miller csak 4 pontig jutott. Cseréink közül csak Brbaklics tudott érdemben hozzátenni a csapat eredményességéhez (12 pont), míg Mészáros, Buzás, Ruják és Peringer együtt is csak 5 pontot tudott elérni.

A korábbi mérkőzések hibái sajnos most is előjöttek. Sok pontot kapunk, ami a védekezésünk gyengeségét jelzi, s nagyon keveset dobunk, ami pedig a támadó hatékonyságunk kritikája. Csak úgy tudnánk mérkőzést nyerni, ha legalább 3-4 játékosunk kiemelkedő teljesítményt nyújtana.  Ezzel szemben általában 1, esetleg 2 kosarasunk nyújt átlagon felülit egy-egy mérkőzésen.

 

Sopron KC – Jászberényi KSE 91-66 (24-19, 25-21, 16-16, 26-10)

Sopron KC: Kinney 13/9, Supola 12/6, Takács 3/3, Rivers 22/9, Carter 13. Csere: Jogela 23/3, Molnár -, Werner 2, Scholl -, Fazekas 3/3.

Jászberényi KSE: Nelson 24/9, Miller 4, Mészáros 3/3, Alekszandrov 13/6, Pantelics 8. Csere: Ruják -, Buzás -, Szigedi -, Brbaklics 12/3, Peringer 2.

A találkozót követő sajtótájékoztatón a két vezetőedző és egy-egy játékos az alábbiak szerint értékelte a mérkőzésen történteket (forrás: mkosz.hu):

Kostas Flevarakis, a Sopron KC vezetőedzője: – Gratulálok csapatomnak az újabb győzelemhez. A neves csapatok ellen nagyobb szokott lenni a motiváció, mi viszont ezt nem engedhetjük meg magunknak, minden ellenfél ellen ugyanolyan alázattal, intenzitással kell játszani. Gondot okozott Thompson hiánya -főleg a védekezésben-, és emberfogás ellen Nelson remekül teljesített, neki ehhez külön is gratulálok. Amikor átálltunk zónára, sikerült megtörni ellenfelünk lendületét, tíz eladott labdára huszonnégy gólpasszunk volt, és ez jónak mondható. Ellenfelünk lassítani próbálta a játékot, s hogy így sikerült kilencven pont fölé jutnunk, az dicséretes. Ismét szeretném kiemelni közönségünket, amely rengeteget segített, amikor hullámvölgyben voltunk.

Lo Elhadi Malick, a JKSE megbízott vezetőedzője: – Két ellentétes félidőt játszottunk. Az volt a tervünk, hogy úgy menjünk szünetre, hogy nyílt a meccs, és ezt többé-kevésbé elértük, hiszen tíz ponton belüli különbséggel tértünk pihenőre, sőt a második félidő elején kifejezetten szorossá tettük a meccset. Amikor ellenfelünk átállt zónára, sajnos volt néhány játékosunk, akik nem tudták pontosan, mi a feladatuk, így óriási zűrzavar lett úrrá támadójátékunkban, ellenfelünk pedig ezt könnyű kosarakkal megbüntette.

Tauras Jogéla, a Sopron KC játékosa: – Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, és gratulálok a jól küzdő, s a dolgunkat alaposan megnehezítő ellenfelünknek. Az első félidőben nem játszottunk igazán jó ritmusban, szünet után próbáltuk felgyorsítani a játékot, és amikor zónára álltunk át, az nagyon jól működött. A legfontosabb, hogy zsinórban négy meccset nyertünk, szeretnénk folytatni.

Remon Nelson, a JKSE játékosa: – Gratulálok a Sopronnak! Úgy gondolom, addig,amíg ellenfelünk át nem állt zónára, jól tartottuk magunkat, azt követően viszont, hogy védekezést váltott, azzal megtörte a lendületünket. Sok a fiatal játékos a csapatban, eddig is sokat dolgoztunk, s ez nem változott, sok munkára van szükségünk ahhoz, hogy előrelépjünk.

 

Most lesz egy kis ideje Lo Elhadji Malicknak, hogy a következő, Szolnoki Olajbányász elleni találkozóra felkészítse csapatát, hiszen azt január 15-én, szerdán este játsszuk majd a Bercsényi úti játékcsarnokban.

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor