Hazai pályán vágott vissza a Lehel Kosársuli a listavezetőnek a Felnőtt Megyei bajnokságban

Kedden este Megyei Felnőtt bajnokság keretein belül találkozott egymással a Lehel Kosársuli együttese és a listavezető Szolnoki Baglyok SE gárdája.

Az alapszakasz elején Szolnokon 87-83 arányban sikerült felülmúlniuk minket a szolnokiaknak, volt tehát miért visszavágnunk nekik.

A mérkőzést a mieink kezdték jobban és jó játékkal 6 ponttal húztak el a Tisza-partiaktól 10 percet követően (17-11).

Az újabb periódus ugyanakkor a vendégek szájíze szerint alakult, akik előbb utolértek minket, majd megfordították az állást, ezáltal a félidőben 3 egységnyi hátrányban voltak Harkai Hunor edző kosarasai (32-35).

A második játékrészben aztán erőre kaptak a jászberényi fiúk és a remek védekezés mellett, nagyszerű akciókat bemutatva mindkét negyedben jobbnak tudtak lenni ellenfelüknél, így végül megérdemelt 70-63 arányú Lehel Kosársuli győzelemmel ért véget a mérkőzés.

Lehel Kosársuli – Szolnoki Baglyok SE 70-63
(17-11, 15-24, 19-17, 19-11)
Jászberény

Lehel Kosársuli: Kovács Á. 17, Szabó M. 13, Nyíri D. 9, Répási R. 9, Szőke S. 8, Vas-Teplán M. 7, Novák Á. 4, Mondi R. 2, Kaszás M. 1, Kovács V. -, Bogdán B. -.

Harkai Hunor edző így értékelte a mérkőzést:”Gratulálok a fiúknak a küzdéshez, és, hogy higgadtabban használtuk ki a helyzeteinket támadásban az utolsó két negyedben. A félidőhöz közeledve védekezést váltottunk, ami meg is hozta számunkra a győzelmet, mivel a két utolsó negyedben szinte annyi pontot kaptunk, mint a második negyedben.”

Ezzel a győzelemmel együttesünk 14 forduló után megerősítette 3. helyét a bajnokságban, jelenleg pedig 11 győzelemmel és 3 vereség a mieink mérlege, míg összességében csapatunknak 1 vereséggel van több, mint az első-két helyezett gárdának, akiktől jobbak vagyunk az egymás közötti eredményeket tekintve.

A pontvadászatban a jászberényi fiúk következő meccse idegenben lesz pénteken a Ceglédi KE II ellen.