Hétközben nem játszunk, szombaton utazunk Szolnokra

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Az NB I A-csoportos férfi kosárlabdabajnokság felsőházi középszakasza a hajrájához érkezett. Már csak három forduló van hátra, s kezdődhet az egyenes kieséses szakasza a bajnokságnak. Mi egy hetet készülhetünk a Szolnok ellen, mert a hétközi fordulóban szabadnaposak leszünk.

Nagyon fontos két mérkőzést rendeznek a felsőházban szerdán, illetve csütörtökön. Szerdán a második-harmadik hely dőlhet el a Szolnok – Falco összecsapáson. míg csütörtökön a Pécs – Körmend találkozó – amennyiben a vendég körmendiek nyernek – a 4. és 5 hely sorsáról dönt a hátralévő mérkőzésektől függetlenül.

Miközben a másik négy felsőházi csapat egymás ellen viaskodik a hét közben, addig nálunk a legfontosabb, hogy vezetőedzőnk és sérült játékosaink minél gyorsabban gyógyuljanak. Amennyiben a csütörtöki mérkőzésen véglegessé válik a mieink és a pécsiek helyezése úgy, az utolsó két forduló eredményei számunkra már nem osztanak, nem szoroznak. Ez pedig azért lenne nagyon fontos, mert akkor ezeken a találkozókon is pihentethetnénk azokat, akik nem teljesen egészségesek. Azaz, készülhetnék úgy a rájátszás kieséses szakaszára, hogy lehetőleg a legjobb összeállításban és legjobb állapotban találkozhatnánk a pécsiekkel.

Persze az eredmények alakulhatnak még úgy is, hogy az utolsó fordulóbeli, pécsiek elleni találkozónknak nagy jelentősége lesz a 4.,illetve 5. hely szempontjából. Amennyiben így lesz, akkor mindenképpen nyernünk kell, hogy miénk legyen a pályaelőny. Ezen azonban egyelőre még nincs értelme gondolkodni, hiszen a csütörtöki Pécs – Körmend összecsapáson már eldőlhet a negyedik és ötödik hely sorsa.

Középszakasz felsőházi rájátszás – 8. forduló

  1. május 8. – szerda

18.00 óra: Szolnoki Olaj KK – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

  1. május 9. – csütörtök

17.00 óra: PVSK-VEOLIA – EGIS Körmend

Szabadnapos: JP Auto-JKSE

A felsőház állása a középházi rájátszás 7. fordulója után:

  1. EGIS-Körmend 24 gy 7 v
  2. Szolnoki Olaj KK 22 gy 9 v
  3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 22 gy 10 v
  4. JP Auto-JKSE 18 gy 14 v
  5. PVSK-VEOLIA 16 gy 16 v

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor