Ian Baker a 21. forduló csapatában!

A szerdai játéknapon legalább 34 VAL-t kellett elérnie annak, aki a bb1.hu kosaras hírportálon a 21. forduló csapatába szeretett volna kerülni. A mieink közül ezúttal Ian Bakernek sikerült ez. Fotó: Gémesi Balázs.

A 21. forduló a vendégcsapatoknak sikerült jobban, hiszen a hét mérkőzésből három találkozón nyertek a hazai, négyen a vendég gárdák. A bb1.hu kosaras hírportálon ezúttal hárman kerültek a legjobb ötösbe győztes és ketten vesztes csapatból. Nem kis örömünkre most másik új idegenlégiósunk, Ian Baker nyújtott messze átlagon felüli teljesítményt és 36 VAL-lal a forduló csapatába került.

A forduló csapata (forrás: bb1.hu):

Curry (Naturtex-SZTE-Szedeák -1) – Baker (Jászberényi KSE -1) – Jogéla (Sopron KC – 3) – Lóránt P. (Atomerőmű SE – 5) – Karahodzsics (KTE-Duna Aszfalt – 2).

A Naturtex-SZTE-Szedeák elkapta a ZTE-t, köszönhetően a többi között Morris Sharaud Curry 26 pontos (3/7 dupla, 4/9 tripla, 8/8 büntető), 34 VAL-os teljesítményének. Végig a pályán volt, 2 lepattanót, 1 labdaszerzést, 2 eladott labdát, 8 kiharcolt faultot és 8 asszisztot tett még a közösbe, ami 34 VAL-t ért a végelszámolásnál.

Nem termett babér a Jászberényi KSE-nek Szombathelyen, de a szintén friss szerzemény, Ian Baker is hamar letette a névjegyét: ezúttal ő képviseli a csapatot a legjobb ötösben. Ehhez hozott 36 VAL-t, ami 26 pontból (6/10 kettes, 2/7 hármas, 8/9 büntető), 8-8 lepattanóból és kiharcolt faultból, 4 gólpasszból, valamint 3-3 szerzett- és eladott labdából állt össze a 37 játékperc alatt.

A padon kezdett, összesen 29 percet játszott a Szolnok elleni győztes meccsen Tauras Jogéla. A Sopron KC légiósa ezalatt 23 pontot (7/12 dupla, 9/10 büntető), 10 lepattanót – dupla-dupla –, 3 labdaszerzést, 6 kiharcolt faultot, 2 gólpasszt és 1 blokkot jegyeztetett fel a neve mellé, így 39 VAL lett az összmutatója – ahogy jeleztük, övé a játéknap legjobb egyéni teljesítménye.

Az Atomerőmű SE-t az OSE vendégeként segítette győzelemhez a szintén 23 pontos (9/12 dupla, 1/2 tripla, 2/2 büntető) Lóránt Péter. Ő is dupla-duplával zárta a napot: 12 lepattanót gyűjtött, és még 2-2 labdaszerzése, kiharcolt faultja és gólpassza is volt. A hajrára kipontozódott, így összesen 23 percet tölthetett a parketten, ennyi idő alatt jutott el 37 VAL-ig.

A KTE-Duna Aszfalt ugyan kikapott a DEAC-tól, de a magyar válogatott Kemal Karahodzsics így is ritka összeállítású dupla-duplát hozott össze: több lepattanója volt, mint pontja. Utóbbiból 16-nál (6/8 dupla, 0/1 tripla, 4/5 büntető) állt meg, míg pattanóból 19 kötött ki nála. Szerzett labdából 1-et, eladottból 2-t írtak fel neki, kiharcolt 5 faultot, illetve 1 asszisztja is volt, így 30 perc alatt 36 VAL-t teljesített.

Ian Bakernek ezúton is gratulálunk és további hasonló sikeres mérkőzéseket kívánunk!

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor