A Lehel Kosársuli fiataljait évek óta edző Ignécziné Erika volt a vendégünk, aki készséggel állt rendelkezésünkre.

1. Milyen korosztályt edzel most?


Jelenleg második-harmadik osztályos gyerekekből áll a csapatom, fiúk-lányok vegyesen.

2. Mióta irányítod a mostani csapatodat?

2017. szeptemberében kezdtem velük a munkát, heti kétszer 1,5 órát edzenek.


3. Milyen a hangulat a gyerekek edzésein?


Nagyon lelkesek és ügyesek a gyerekek, így kellemes hangulatban folyik a munka. : )

4. Hogy álltok jelenleg a bajnokságban?

Elvileg az országos bajnokságban a jövő szezontól terveztük az indulást, de közben jött egy lehetőség, hogy év közben is be lehet kapcsolódni a Kenguru kupába. Így február elején átestünk a „tűzkeresztségen”. Kecskeméten játszottunk egy mérkőzést a Ceglédi lányok ellen, ahol sok tapasztalatot szereztek a gyerekek. Minden hónapban egyszer kerül megrendezésre 2 meccs, így már várjuk a márciusi fordulót!

5. Milyen céljaid vannak ebben az évben a csapattal a kosárlabda terén?

Ebben az évben a célom, hogy a csapatom eljusson arra a szintre, hogy egy országos bajnokságban helyt tudjon állni és ez mellett a gyerekeknek sikerélményük legyen. Ezen dolgozunk minden edzésen.

6. Információnk szerint az Lehel Vezér Gimnázium középiskolás lány csapatát is edzed. Mennyire más a lányokkal dolgozni, mint az ifjoncokkal?

A Lehel Vezér Gimnáziumban már több éve működik az amatőr lány kosár csapatunk. Heti egyszer edzünk a lányokkal. Nyilván nagyobbak, mint a fiúk, így pörgősebbek az edzések, illetve velük már komolyabb technikai elemeket is meg lehet tanítani.

8. Mi az eddigi legjobb eredményed a lányokkal?

Eddigi legjobb eredményünk a megyei Diákolimpián szerzett 3. helyezés.

9. Részt vettél a január végén megrendezett Kosaras Napon. Hogy érezted magad az eseményen, illetve mit láttál a gyerekek arcán a rendezvény során?

A január végi JAMBORY-n sok érdekes feladat volt a gyerekek számára, kellemesen elfáradtak a nap végére. Jó volt együtt látni az egyesület minden korosztályát főleg nekem, mivel a gyerekek 60-70 %-a nálam kezdett kosarazni.

Örülök, hogy sikerült velük megszerettetni ezt a szép sportágat.