A bb1.hu kosaras hírportál a 19. fordulót követően is összeállította a forduló csapatát, amelybe – nem kis örömünkre – bekerült csapatunk centere, Ismet Sejfics is.

A 19. forduló csapatába Govens és Ivosev mellé három olyan játékos került, akik neve először szerepel a forduló legjobbjai között. Köztük van a mi centerünk, Ismet Sejfics is, aki a pécsiek elleni győzelem során nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Érdekessége a forduló válogatottjának, hogy három játékos is vesztes csapatból került ki.

A 19. forduló csapata:

Jones (DEAC – 1) – Govens (Falco – 5) – McCray (MAFC – 1) – Ivosev (Kaposvári KK – 6) – Sejfics (JP Auto-JKSE – 1)

Jahmal Jones, a DEAC játékosa nagyszerű teljesítményt nyújtott a Körmenden 7 ponttal elveszített összecsapáson. Az amerikai irányító 36 perc alatt szerzett 14 pontot, volt 9-9 lepattanója és gólpassza, továbbá 1 eladott labdát, 2 beütött és 7 kiharcolt faultot jegyzett (30 VAL).

Darrin Govens a Falco kaposvári mérkőzésén nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A már magyar állampolgársággal is rendelkező hátvéd 45 percet töltött a parketten, ami alatt 27/6-os pontmutatóval, 6 lepattanóval, 9 gólpasszal, 2-2 szerzett és eladott labdával, valamint 3 beütött és 7 kiharcolt személyivel zárt (38 VAL).

A MAFC kikapott hazai pályán a Zalaegerszegtől, ám Toney McCray-en semmi nem múlott. A fővárosiak nemrég szerződtetett játékosa 27/6-os pontmutatót, 8 lepattanót, 2-2 szerzett és eladott labdát, 1-1 gólpasszt és beütött faultot, valamint 8 kiharcolt személyit ért el 34 perc alatt (35 VAL).

A forduló MVP-je, Tomiszlav Ivosev brutális teljesítményt nyújtott a Falco ellen, de ez sem volt elég csapat győzelméhez. A Kaposvár vezére 42 pontot szerzett a hosszabbításba torkollott mérkőzésen, volt 11-11 lepattanója és kiharcolt személyije, 2-2 szerzett labdája és gólpassza, 2 blokkja, negatív oldalra pedig egy labdavesztés, illetve 5 beütött fault került a neve mellé. Összességében pedig 44 perc alatt 60 (!) VAL-ig jutott!

A Pécs elleni sikerből alaposan kivette a részét Ismet Sejfics, aki csapatunk egyik legjobba volt. Centerünk 18 pontja mellé 13 lepattanót szerzett (dupla-dupla), emellett kiharcolt 4 faultot, adott 2 gólpasszt, szerzett 1 labdát, 1 alkalommal pedig ő maga is szabálytalankodott. 35 perc, 28 VAL. Ezzel pedig először került a forduló válogatottjába, melyhez ezúton is gratulálunk!

Szántai Tibor