Ismétlésre készülünk az Alba Fehérvár ellen

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokságban a hét végén a 4. forduló mérkőzéseit rendezik. A mieink, a JP Auto-JKSE a mezőny egyik legerősebb együttesét, az Alba Fehérvárt fogadják szombaton koraeste a Bercsényi úti játékcsarnokban.

Bár három forduló után a székesfehérváriak csak egy győzelemmel és két vereséggel állnak, mégis inkább ők az esélyesei a szombati mérkőzésnek, mint a mieink. Persze nem véletlen az Alba két veresége és az sem véletlen, hogy mi viszont két győzelem mellett csak egyszer kaptunk ki. Ez egyben azt is jelenti, hogy a nagyobb nyomás a vendégeken lesz, hiszen egy újabb vereség már meglehetősen sok gondot okozhatna Dzunics mesternek és fiainak.

Az Alba Fehérvár kapcsán persze nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a magyar válogatott center, Keller Ákos Franciaországba igazolt, s a teljes idegenlégiós kontingenst lecserélték. Azaz Braniszlav Dzunicsnak új csapatot kell építeni Székesfehárvárott. Ez pedig, tudjuk jól az elmúlt évek saját tapasztalatai alapján, nem megy az egyik napról a másikra. Két vereség után egyébként a fehérváriak összekapták magukat, s előbb egy ukrán csapatot legyőzve bekerültek a FIBA Europe Cup csoportkörébe, melyet szerdán este Portóban győzelemmel kezdtek.

Nagy kérdés, hogy ez a bizonyos portói mérkőzés – hosszabbításban nyert az Alba – mennyit vett ki a játékosokból, s az utazás fáradalmait is hozzá számítva mennyire lesz friss az együttes szombaton ellenünk. Az biztos, hogy nekünk egy hetünk volt ellenük készülni, míg nekik csak kettő arra, hogy a szombati összecsapásra készüljenek. Az előző héten mi voltunk ebben a helyzetben, s nekünk jól sült el a debreceni kiruccanás.

Remélhetőleg azért azon fehérvári játékosok fejében, akik a tavaszi mérkőzésen nálunk pályára léptek, ott van annak a találkozónak a „lenyomata”. Március 17-én ugyanis 10 ponttal (82-72) legyőztük az Alba Fehérvár csapatát hazai Sokk függ attól, hogy a fehérváriak vezére Lóránt Péter például milyen napot fog ki, meg attól is hogy sikerül-e az Alba gyors játékát megakadályoznunk. Az egyik magyar TOP-csapat ellen ugyanis csak akkor lesz esélyünk a győzelemre, ha védekezésben és támadásban is átlagon felüli csapajátékot tudunk nyújtani. Ehhez pedig kellenek még kiemelkedő egyéni teljesítmények is.

Bár az utolsó mérkőzést mi nyertük, a székesfehérváriak ellen az elmúlt három szezonban ez volt az egyetlen sikerünk. Azaz a két csapat egymás elleni statisztikáján is lenne mit javítanunk. Ez pedig sikerülhet a szurkolóink hathatós támogatása mellett.

 2015/2016

Alba Fehérvár – JP Auto-JKSE 110-89

JP Auto-JKSE – Alba Fehérvár 77-101

 2016/2017

Alba Fehérvár – JP Auto-JKSE 92-80

JP Auto-JKSE – Alba Fehérvár 67-71

2017/2018

Alba Fehérvár – JP Auto-JKSE 68-55

JP Auto-JKSE – Alba Fehérvár  82-72

 A mieink jó formában és teljes kerettel várják a fehérváriakat, s egy nagyszerű hangulatú mérkőzésre készülnek. Egy biztos: érdemes lesz szombaton koraeste a Bercsényi csarnokba látogatni és megtekinteni a JP Auto-JKSE – Alba Fehérvár találkozót, mert bármi is lesz az eredmény, nagyszerű élménnyel gazdagodhatnak a kosárlabdabarátok. Az igazi persze az lenne, ha hazai győzelmet ünnepelhetnénk, de ehhez minden bizonnyal az ellen oldalnak is lesz egy két szava.

NB I A-csoportos férfi kosárlabdabajnokság 4. forduló

2018.10.20. – szombat

18.00 óra: JP Auto-JKSE – Alba Fehérvár

Bercsényi úti játékcsarnok

GYERE ÉS SZURKOLJ TE IS SZOMBATON A JP AUTO-JKSE-NEK AZ ALBA FEHÉRVÁR ELLEN!

 Szántai Tibor