Szombaton a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és AMI tornacsarnokában rendezték meg a Jász Kupa 1.fordulóját, ahol 64 alsós gyermek 7 csapatba sorolva mérte össze erejét, iskolák szerint beosztva különböző kosárlabda versenyszámokban.

A legjobbnak ezúttal a Vegyes csapat bizonyult, akik a Bercsényi Miklós Általános Iskola és a Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjaiból álltak össze. A versenyszámok mellett a Kenguru korosztály játékosai 5-5 elleni mérkőzésen is bemutathatták tehetségüket.

Minden gyermeknek egy fehér JKSE Kosársuli pólóval kedveskedett egyesületünk.

A csapatok az alábbiak szerint állnak a Jász Kupában az 1. forduló után:

1. Vegyes csapat 50 pont
2. Székely Mihály Általános Iskola 48 pont
3. Szent István Sport Általnános Iskola és Gimnázium II. 47 pont
4. Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium I. 45 pont
5. Váci Mihály Katolikus és Általános Iskola II. (Nagykáta) 44 pont
6. Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Általános Iskola 42 pont
7. Váci Mihály Katolikus Általános Iskola I. (Nagykáta) 41 pont

Harkai Hunor, az utánpótlás szakág vezetője az alábbiakat mondta az eseményt követően: “Megköszönném a szülőknek a nagy érdeklődést a rendezvény iránt, illetve partnerségüket! Dicséret illeti az utánpótlás edzőket, név szerint, Ignéczi Ferencné Erikát, Baráth Gézát, Szögi Ádámot és Nyíri Dánielt, akik kitűnő programmal lepték meg a gyermekeket és vezényelték le a Jász Kupa 1. fordulóját. Minden fordulóban új, érdekes versenyszámok lesznek és további meglepetések a mérkőzések mellett. A következő fordulóra december 15-én kerül sor, várhatóan még több alsós gyermek részvételével új környező településekről is és nem mindennapi vendégekkel a kosárlabda világából.