Jó kezdés után összeomlás Körmenden

Az első negyedet megnyerte, majd Reed sérülése után „összeesett” csapatunk Körmenden. Fotó: mkosz.hu.

Bár Körmenden nem mi számítottunk esélyesek, az első tíz percben alaposan megleptük az álmosan, sok hibával kezdő hazaiakat. Különösen Alekszandrov volt elemében, aki távolról és közelről is betalált. Nem kis meglepetésre 7 ponttal nyertük az első negyedet (10-17), s bízhattunk a folytatásban. A második játékrész elején azután kiderült, hogy Reed is megsérült és három légióssal már semmi esélyünk nem maradt a magára találó hazai gárda ellen. A körmendiek szórták a pontokat, míg mi borzalmasan dobtunk. Védekezésünk is szétesett és 32-3-ra (!) veszítettük el a második tíz percet. Az NB I A-csoportjában szerepelve ilyen rossz negyedünk még soha nem volt. A félidőben így 42-20-ra vezettek a körmendiek, s a folytatásban csak az volt a kérdés, hogy a végén mekkora lesz a különbség. A harmadik és a negyedik negyedben mindkét oldalon a cserék is lehetőséget kaptak. Hét, illetve öt ponttal nyerte ezt a két tíz percet a Körmend, s a vége 87-53-as, kiütéses vereség lett.

Reed kiválása után támadásban és védekezésben is szétestünk, s ezt a körmendiek nagyszerűen használták ki

Amiben nagy különbség volt a csapatok között:

  • faultraány: 17-27
  • büntetők: 27/35 – 8/14
  • triplák: 6/19 – 3/18
  • eladott labdák: 15 – 25

Egis Körmend – Jászberényi KSE 87-53 (10-17, 32-3, 24-17, 21-16)

EGIS Körmend: Turner 13, Oroszi -, Edwards 18/3, Varnado 10/6, Taylor 13. Csere: Németh 3, Ferencz 5, Durázi 11/3, Kozma 3/3, Kastrati 2, Takács 4, Martinez 5/3.

 

Jászberényi KSE: Ruják 6, Reed 4, Miller 2, Alekszandrov 17/9 Pantelics 4. Csere: Buzás 11, Szigedi -, Mészáros 6, Peringer 3, Mondi -.

 

A találkozó utáni nyilatkozatok (forrás: mkosz.hu):

Matthias Zollner, az EGIS Körmend vezetőedzője: – Először is gratulálok a csapatomnak és a szurkolóinknak. Azt gondolom, hogy a nézők számára ez egy örömteli mérkőzés volt, legalább is a második, harmadik és a negyedik negyed. Sohasem könnyű akkor játszani, amikor két különböző sorozatban kell pályára lépni párhuzamosan. Különböző szintű ellenfelek és játékstílusok ellen kell teljesíteni. Annak nagyon örülök, ahogy védekeztünk, látszott, hogy komolyan vesszük a mérkőzést. Nagyon jól védekeztünk. Igaz, az első negyedben a támadásaink nem voltak sikeresek, nem tudtunk triplát dobni az első félidőben, de így is több mint hússzal vezettünk a szünetben. Mit is mondhatnék még, a legjobb formánkat mutattuk a Jászberénynek, akik sok gonddal küzdenek. Most már előre nézünk, a szerdai, Kataja elleni FIBA Europe Cup mérkőzésre koncentrálunk.

Lo Elhadji Malik, a JKSE megbízott vezetőedzője: – Buzás Bence elmondta a lényegi dolgokat. Sajnos azt kell mondanom, hogy két mérkőzést játszottunk. Az első negyedben mutattunk valamiféle kosárlabdát, és betartottuk, amire egész héten készültünk, amit megbeszéltünk, hogy letámadás ellen hogyan játszunk. Hogy Reed hozza fel a labdát, hogyan kell felállnunk, erre is készültünk, és ahogy a játékosom mondta, meg is csináltuk, és Reed sérülése és faultproblémái miatt teljesen más meccset játszottunk. De ez nem vesz el semmit a Körmend érdemeiből, gratulálunk a győzelmükhöz. Nekünk jelenleg csak saját magunkkal kell foglalkoznunk. Hazamegyünk, mindenki tudja mi a dolga, mit kell változtatni. Megpróbáljuk minél gyorsabban megváltoztatni a dolgokat.

Németh Ákos, az EGIS Körmend játékosa: – Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna, kicsit álmosan, fáradtan, de aztán a második negyedtől kellő agresszivitással jöttünk ki, azt hiszem, hogy a második negyedben csak három pontot dobott az ellenfél, illetve az egész meccsen kifejezetten jók voltunk hátul, aztán a második félidőben már jött a támadás is. Boldog vagyok, hogy mindenki tudott játszani, a meghatározó, kezdő játékosaink tudtak pihenni a következő mérkőzésre.

Buzás Bence, a JKSE játékosa: – Először is szeretnék gratulálni a Körmendnek. Másodszor pedig, megbeszéltük, egész héten arra készültünk, hogy letámadás ellen tudjunk dolgozni, tudjunk támadni. Az első negyedben ez úgy gondolom, hogy abszolút sikerült, és partiban voltunk. Utána sajnos faultproblémák miatt egyetlen irányítónk kiállt, és ez után gyakorlatilag meg voltunk lőve, és nem sok esélyünk volt támadásban.

 

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor