Jön az alapszakasz hajrája


A hét végén három, a 18. fordulóból elmaradt mérkőzéssel folytatódik az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabdabajnokság. A jövő héten, szerdán pedig megkezdődik az alapszakasz hajrája, az utolsó hat forduló, melyet erőltetett (szerda-szombat) menetben rendeznek meg.

Csapataink nemzetközi kupakötelezettsége miatt a 18. fordulóból három mérkőzést is elhalasztottak. Ezek közül kettőt szombaton, egyet pedig vasárnap pótolnak

március 3. – szombat
18.00 óra: Atomerőmű SE – Szolnoki Olaj KK
19.00 óra: Alba Fehérvár – PVSK-VEOLIA

március 4. – vasárnap
18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – EGIS Körmend

A jövő héten szerdától pedig az alapszakasz utolsó hat fordulójának mérkőzéseit rendezik, melyeket szerda-szombat ritmusban játszanak majd a csapatok.

Számunkra a folytatásban az lesz a legfontosabb, hogy elkerüljük a play outot, azaz ne a 13. vagy a 14. helyen végezzünk. Ehhez pedig jó lenne még győzelmeket gyűjteni az alapszakasz hajrájában is. A tabella állását és a hátralévő mérkőzéseket figyelembe véve az utolsó öt helyen álló csapatból kerül ki az a négy, amely a rájátszásban a 11-14. helyért mérkőzik majd egymással.

10. SZTE-Naturtex-Szedeák 8 gy 12 v
11. JP Auto-JKSE 6 gy 14 v
12. DEAC 6 gy 14 v
13. Sopron KC 4 gy 16 v
14. MAFC 4 gy 16 v

A csapatok hátralévő mérkőzései (h= hazai, i= idegenbeli)

SZTE-Naturtex- Szedeák: Alba Fehérvár (h), JP Auto-JKSE (i), MAFC (h), EGIS-Körmend (i), Kaposvári KK (h), Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (h),

JP Auto-JKSE: KTE-Duna Aszfalt (i), SZTE-Naturtex-Szedeák (h), Atomerőmű SE (i), Alba Fehérvár (h), Sopron KC (i), MAFC (i),

DEAC: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (i), Sopron KC (h), Zalakerámia ZTE KK (h), PVSK-VEOLIA (i), Szolnoki Olaj KK (h), KTE-Duna Aszfalt (i),

Sopron KC: Atomerőmű SE (h), DEAC (i), Alba Fehérvár (h), Zalakerámia ZTE KK (i), JP Auto-JKSE (h), PVSK-VEOLIA (i),

MAFC: Szolnoki Olaj KK (i), KTE-Duna Aszfalt (h), SZTE-Naturtex-Szedeák (i), Atomerőmű SE (h), Zalakerámia ZTE KK (i), Alba Fehérvár (i), JP Auto-JKSE (h),

Talán a legnehezebb dolga a mieinknek lesz az alapszakasz záró 6 fordulójában, hiszen csak két hazai mérkőzésünk lesz és négyszer lépünk idegenben pályára. A hazai két mérkőzésünk közül a Szeged ellenit fontos lesz megnyerni, míg az Alba Fehérvár ellen nem mi leszünk az esélyesek. Idegenben a Kecskemét és az Atomerőmű ellen az egyik meccset jó lenne behúzni, s akkor a végére marad a két közvetlen vetélytársunk, a Sopron és a MAFC elleni mérkőzés.

Persze nem lesz könnyebb az ellenfeleink helyzete sem, mert többnyire élcsapatok ellen kell pályára lépniük, illetve egymás ellen is lesz egy-két mérkőzésük. A legkedvezőbb a szegediek helyzete, akik két győzelemmel állnak a mieink és a debreceniek előtt és a hatból négyszer hazai pályán fogadják majd ellenfelüket. Ez pedig azt feltételezi, hogy ők a rájátszásban a középszakaszban szerepelhetnek majd tovább.

Várhatóan a mi, a DEAC, a Sopron és a MAFC fogunk majd a play out elkerüléséért játszani a rájátszásban, ahová visszük a korábbi eredményeket, azaz közel sem lesz mindegy, hogy az utolsó hat alapszakaszbeli találkozón melyik együttes, hány győzelmet szerez, s hogyan kezdi majd a bajnokság második szakaszát.

Nekünk a hazai két mérkőzés mellett kulcstalálkozó lesz a Sopron és a MAFC elleni idegenbeli mérkőzés. Mindenképpen szükségünk lenne már egy idegenbeli sikerre is, hiszen egyedüli csapatként nem sikerült még győzelmet szereznünk, amikor Jászberénytől távol szerepeltünk.

Kemény küzdelem, sok izgalom várható tehát az alsóházban, s reméljük, hogy szurkolóink segítségével sikerül kedvező helyzetbe kerülnünk a rájátszás megkezdése előtt.

Szántai Tibor