Junior csapatunk Egerben aratott remek győzelmet

Kedden este Egerben, az Országos Junior Regionális Bajnokság Észak-Keleti Régiójának A csoportjában lépett pályára a Lehel Kosársuli együttese.

Mivel csapatunk már korábban kivívta a Régió Döntőbe jutást, ezért fiatalított felállásban álltunk ki a mérkőzésre.

Az összecsapást jól kezdték a mieink és az első negyed után 5 ponttal tudtak meglógni a hazaiaktól (12-17).

Az újabb etap során aztán nagy adok-kapok vette kezdetét, de ebből is ifjú kosarasaink jöttek ki jobban, aminek következtében további 1 egységgel növelték előnyüket a félidőre (31-37).

A folytatásban aztán nagyon elkapták a fonalat Harkai Hunor fiai és nagyszerű játékkal 7 egységgel megnyerve ezt a játékrészt is 42-55-re alakították az állást.

A befejező periódusban ugyanakkor nem bírtak egymással a felek, de csapatunk jól sáfárkodott addig megszerzett előnyével, így a lefújás végeztével 55-68 arányú jászberényi győzelemnek örülhettek ifjú tehetségeink.

Egri VSI KOK – Lehel Kosársuli 55 – 68
(12-17, 19-20, 11-18, 13-13)
Eger

Lehel Kosársuli: Vas-Teplán M. 24, Szőke S. 19, Kovács V. 17, Kövér Á. 5, Szalkai D. 3, Kaszás O. -, Bogdán B. -, Rideg P. -.

Harkai Hunor edző így értékelte a mérkőzést: “Gratulálunk az egri csapatnak, akik vissza akartak vágni a jászberényi vereségért és harciasan játszottak védekezésben és támadásban egyaránt. Fiatalabb kerettel utaztunk el, de a mérkőzés rávilágított, min kell többet dolgoznunk a továbbiakban, hogy erősebb csapattal minél jobban fel tudjuk venni a versenyt. Az utolsó fordulóban Miskolcra is fiatalabb összeállításban fogunk elutazni, s már elkezdtünk készülni a januári Régió Döntőre, ami a Junior csapat számára prioritás ebben a szezonban.”

Harkai Hunor alakulata utolsó mérkőzését az A csoportban november 20-án fogja lejátszani Miskolcon, ahol a jászberényi fiúk ellenfele a MEAFC/B együttese lesz.