Junior csapatunk két győzelemmel zárta a keddi napot


Október 9-én a Junior Regionális Bajnokság Észak-Keleti A csoportjának újabb fordulójában dupla mérkőzésen fogadta hazai pályán a Lehel Kosársuli U18-as gárdája a Salgótarjáni KI együttesét.

Az első összecsapás elején gyorsan magához ragadta a kezdeményezést Junior csapatunk, és számos remek akciót bemutatva majdnem 20 egységnyi előnybe került a salgótarjániakkal szemben az első 10 percet követően (28-9).

A játék képe a második negyedben sem változott, a mieink továbbra is jól védekeztek és nagyszerűen fejezték be támadásaikat, így a félidőben már 56-23-ra húztak el vetélytársuktól.

A harmadik szakaszban aztán a vendégek kaptak erőre, és faragtak két egységet hátrányukon a befejező etap előtt (67-36).

A negyedik játékrész szoros játékot hozott, ám ebben a periódusban Harkai Hunor játékosai egy ponttal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél, ezáltal pedig 90-58 arányban tudták megnyerni az első találkozót.

Lehel Kosársuli – Salgótarjáni KI 90 – 58
(28-9, 28-14, 11-13, 23-22)
Jászberény
Lehel Kosársuli: Kovács Á. 22, Vas-Teplán M.17, Kovács V. 16, Szőke S. 15, Kövér Á. 8, Répási R. 7, Czimmer B. 3, Bogdán B. 2, Szalkai D. -, Kaszás O. -, Pataki M -.

A második mérkőzés első negyedében kevés pontot láthattak a nézők, egyik együttes sem tudott elszakadni a másiktól (14-14).

A folytatásban aztán lendületbe jöttek fiatal kosaraink, és sikerült 9 egységgel ellépniük a Nógrád megyeiktől a szünetre (33-42).


A harmadik etapban az első periódushoz hasonlóan nem bírtak egymással a felek, így nem változott a különbség az együttesek között (49-58).


A befejező szakaszban ugyanakkor nagy küzdelem vette kezdetét, a salgótarjániak erőre kaptak és egy nagy hajrával megérkeztek csapatunk nyakára a végjátékra. Ekkor a mieinknek sikerült kivédekezniük egy salgótarjáni támadást és 25 másodperccel a lefújás előtt a győzelemért támadhattunk 71-71-nél. Ifjú tehetségeink végigjátszották a támadást és 2 másodperccel a vége előtt Kövér Ádám triplája az ellenfél gyűrűjében kötött ki, amivel 71-74-re nyerte meg a mérkőzést a Lehel Kosársuli Junior csapata.

Salgótarjáni KI – Lehel Kosársuli 71 – 74
(14-14, 19-28, 16-16, 22-16)
Jászberény
Lehel Kosársuli: Vas-Teplán M. 22, Szőke S. 18, Kovács Á. 18, Kövér Á. 11, Kovács V. 4, Répási R. 1, Kaszás O., Szalkai D. -, Pataki M. -, Czimmer B. -, Bogdán B -.

Harkai Hunor edző így értékelte a két mérkőzést: “Gratulálok a fiúknak a 2 győzelemhez! Az első mérkőzésen mindenki játéklehetőséghez jutott, mivel magas koncentrációval tudtunk játszani védelemben és támadásban. A második mérkőzést mi komplikáltuk meg egészen a végéig. Ugyanis sokszor kiestünk a védelemből és elkerülhető hibákat vétettünk a támadásainkban, és a sok kihagyott helyzetből büntetett az ellenfél ellentámadásból. Számunkra jó lecke volt a második mérkőzés. Pozitív, hogy a végjátékban összpontosítva kiharcoltuk a győzelmet egy utolsó másodpercekben szerzett trojkával.”