Junior együttesünk nagy küzdelemben kapott ki Szegeden

A Junior Alsóházi Rájátszás legutóbbi fordulójában a hétvégén Szegeden lépett pályára a Lehel Kosársuli.

Amely összecsapást mindkét együttes nagy elánnal kezdte, ám egy negyed után minimális hátrányba kerültek a mieink. (14-13).

A következő etap az előző periódushoz hasonló játékot hozott, ugyanakkor ezt a ciklust is a hazaiak nyerték meg 1 ponttal, ezáltal a félidőben 28-26-os szegedi vezetést mutatott az eredményjelző.

A nagy csata a harmadik játékrészben is folytatódott, amiből a pályaválasztók jöttek ki jobban és a befejező intervallum előtt újabb 1 egységgel növelték előnyüket (43-40).

A legutolsó szakaszban is mindent megpróbált csapatunk, de végül a vendéglátóknak sikerült 69-61 arányban győzni a találkozón.

SZEDEÁK/A – Lehel Kosársuli 69 – 61
(14-13, 14-13, 15-14, 26-21)
Szeged

Lehel Kosársuli: Kaszás M. 22, Szőke S. 10, Vas-Teplán M. 10, Kovács V. 8, Kovács Á. 8, Répási R. 3, Bogdán B. -, Kövér Á. -, Kaszás O. -, Ikládi R. -, Szalkai D. -.

Harkai Hunor edző így értékelte a mérkőzést: “A realitás talaján maradva, nagyon jól helytálltunk Szegeden, mivel több alkalommal, nem csak 5 játékos ellen kellett felvennünk a harcot a pályán! Számunkra ez aktív eredmény, mivel vasárnap hozzánk látogat a Junior Rájátszás 3. fordulójában a SZEDEÁK és több, mint 8 ponttal akarunk nyerni! Több játékosunk nagyon jó teljesítményt nyújtott, de ezúttal kiemelném a két évvel fiatalabb Kovács Vilmost, aki korát meghazudtoló higgadtsággal old meg helyzeteket a jó védekezés mellett hétről-hétre az országos porondon. A szegedi mérkőzés motivációt fog adni a csapatnak a következő összecsapásra a Junior Rájátszásban, mivel a 2. fordulóban szerdán fogadjuk 18:30-kor a Zsíros Tibor Akadémia Kőbánya csapatát a Bercsényi úti sportcsarnokban. Megéri kilátogatni minden jászberényi kosárlabda szurkolónak és rajongónak, nagy harcot ígérünk és dinamikus mérkőzést! Szükségünk van a több száz szurkolóra, jöjjünk össze még többen, mint a Zalakerámia ZTE elleni mérkőzésre és vezessük közösen győzelemre a fiatal jászberényi csapatot! Nem fogunk csalódást okozni!