A tegnapi napon a Junior Alsóházi Rájátszás Keleti csoportjának 5. fordulójában Miskolcra látogatott a Lehel Kosársuli.

Az összecsapást nagy elánnal kezdték a csapatok, ugyanakkor 10 perc elteltével 5 egységnyi előnybe kerültek a MEAFC kosarasai a mieinkkel szemben (24-19).

A következő felvonásban aztán 2 pontot tudott faragni hátrányából Harkai Hunor gárdája, azonban ezzel együtt is a félidőben egy triplányi különbséggel a hazaiak vezettek (37-34).

A szünet utáni játékrész ugyanakkor nem a mi szánk íze szerint alakult, mivel a pályaválasztók nagyon elkapták a fonalat és addigi vezetésükhöz további 12 egységet tettek hozzá, amivel 61-46-ra alakították az állást a befejező szakasz előtt.

Amely intervallumban igyekezett közelebb kerülni ellenfeléhez Harkai Hunor alakulata, ám a házigazdák ebben az etapban is eredményes támadásokat vezettek, így végül 76-60 arányú MEAFC győzelemmel zárult a mérkőzés.

MEAFC/A – Lehel Kosársuli 76-60
(24-19, 13-15, 24-12, 15-14)
Miskolc

Lehel Kosársuli: Kovács Á. 18, Szőke S. 13, Vas-Teplán M. 11, Répási R. 10, Kaszás M. 4, Kovács V. 4, Kövér Á. -, Bogdán B. -, Szalkai D. -.

Harkai Hunor edző így értékelte a találkozót:”Sokkal jobban tudtuk volna nyitni a mérkőzést, ha az első-két negyedben minimalizáltuk volna az elkerülhető hibáink számát. A harmadik negyedtől még jobban rányomta a bélyegét az “erős hazai” pálya, s innentől nem tudtunk rátapadni a miskolciakra. Az utolsó fordulóban mindent megteszünk, hogy nyerjünk Budapesten és bizonyítsunk a Zsíros Tibor Akadémia Kőbánya/A csapata ellen. Győzelmünk mellé más eredményeknek is kedvezően kell alakulniuk, hogy a csoportból továbbjussunk, amiről nem mondtunk le!”  

Ahhoz, hogy csapatunk továbbjusson a csoportjából mindenképp nyernie kell március 2-án Budapesten az utolsó fordulóban a Zsíros Tibor Kőbánya Akadémia gárdája ellen, de ezen kívül még más eredményeknek is kedvezően kell alakulnia számunkra.