Nemanja Alekszandrov után hamarosan megérkezik klubunkhoz új irányítónk, az amerikai Juwan Staten, aki legutóbb a finn ligában szerepelt.

Juwan Staten középiskolásként az Oak Hill Academy egyik legjobb kosarasa volt, s jelentősen hozzájárult az iskola kiemelkedő hazai eredményeihez. Juniorként a Thurgood Marshall Gimnázium csapatával is rekordokat állított fel és nagy sikereket arattak az állami versenyeken. Főiskolásként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott csapataiban, s a korosztály egyik legjobb irányítójaként tartották számon.

Staten 2015-ben az NBA nyári ligájában a Sacramento Kings csapatához érkezett, de sérülés miatt csak egy mérkőzésen szerepelhetett. Európai karrierje 2016-ban kezdődött, amikor a belga Belfius Mons-Hainaut csaptához igazolt. Innen a finn Vilpas Vikingshez került, s a 2016/2017-es szezonban egészen a döntőig vezette csapatát. A finálé végén a liga legértékesebb játékosának választották. A 2017/2018-as szezonra csatlakozott a francia második ligában szereplő Saint-Chamond csapatához. A szezon során átlagosan 27 percet játszott, 11,2 pontot, 2 lepattanót és 3,6 gólpasszt jegyzett. Franciaországból a 2018/2019-es idényre visszatért Finnországba, a Korsiligában szereplő Helsinki Sirályokhoz. Csapatával bekerült a rájátszásba, s a negyeddöntőben a későbbi győztes Kauhajoen Karju együttesétől szenvedtek vereséget. A bajnoki mérkőzéseken 18,2 pontot, 3,1 lepattanót és 5,5 asszisztot átlagolt.

 

Üdv Jászberényben Juwan! Sérülésmentes jó szezont kívánunk neked!

 

Szántai Tibor