November 19-én a Fiú Regionális Kadett bajnokság újabb fordulójában mérte össze erejét a Békési SZSK és a Lehel Kosársuli “A” együttese.

Józsa Miklós vezetőedző kosarasai már az összecsapás elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és 15-4-re lógtak meg ellenfelüktől az első negyedet követően.

A második szakaszban is folytatódott ifjú tehetségeink eredményes játéka, amelynek következtében egészen 36-16-ra nőtt a különbség a felek között.

Az újabb felvonásban sem változott a játék képe, csapatunk továbbra is jó védekezéssel és nagyszerű akciókkal tornázta feljebb előnyét az utolsó 10 perc előtt (58-25).

A befejező periódus aztán a vendégeknek sikerült jobban, de ezzel együtt is 71-43 arányú Lehel Kosársuli született a mérkőzés végén.

Lehel Kosársuli ” A ” – Békési SZSK 71 – 43
(15-4, 21-12,23-9,12-18)
Jászberény

Legjobb dobók: Kovács V. 30/3, Szalkai D. 10, Szigedi Á. 10, Kaszás O. 4, Túri B. 4, Benke L. 4, Baráth K. 3, Lékó K. 2

Józsa Miklós vezetőedző így értékelte a mérkőzést:” Nagyon örülök annak, hogy a gyerekek megfelelő koncentrációval tudták elkezdeni a mérkőzést és az ellenfelünk hibáiból gyors és eredményes ellentámadásokat tudtunk végrehajtani, aminek eredménye egy magabiztos győzelem lett. Külön örülök, hogy minden játékosom kivette a részét a sikerből és eredményesen tudott beszállni a játékba.