Kadett csapatunk magabiztos győzelmet aratott a szegediek ellen

A Fiú Regionális Kadett Bajnokság legutóbbi játéknapján a Szedeák/A együttesét fogadta hazai pályán a Lehel Kosársuli a tegnapi napon.

Fiatal tehetségeink nagy energiával kezdték a meccset és egy negyedet követően kétszámjegyű különbséget hoztak össze a szegediekkel szemben (23-13).

A Józsa Miklós és Szögi Ádám edzőkettős vezette csapatnak a lendületes, jó játéka a második periódusra is megmaradt, ahol ifjú kosarsaink tovább tudták növelni előnyüket, ennek köszönhetően a félidőre már 43-20-ra lógtak meg a Csongrád megyeiektől.

A szünet utáni felvonás sem hozott változást a játék képét illetően, a mieink ebben a szakaszban is nagyszerűen fejezték be támadásaikat, valamint remekül védekeztek, ezáltal a befejező rész előtt 66-27-re húztak el ellenfelüktől.

Az utolsó intervallum ugyanakkor szoros játékot hozott, ám ebben a ciklusban is jászberényi fiúk voltak jobbak vetélytársuknál 2 egységgel, így végül 79-38 arányú nyerték meg az összecsapást.

Lehel Kosársuli – SZEDEÁK/A 79 – 38
(23-13, 20-7, 23-7, 13-11)
Jászberény

Lehel Kosársuli: Kovács 21/3, Szalkai 11/3, Rideg 11, Pataki 10, Lékó 9, Kaszás 8, Túri 4, Göblyös 3, Baráth 2, Benke -.

Józsa Miklós edző így értékelte a találkozót: „A mérkőzés előtt azt gondoltuk, hogy a jó védekezés lehet a siker kulcsa, és gyanítom, így is lett. A fiúk nagy akarattal, koncentrációval és tudatossággal tették a dolgukat védekezésben, ugyanakkor támadásban is okosan, önzetlenül játszottak. Persze voltak hibák, de legalább tudjuk, hogy mit csináljunk edzésen.