Még április 15-én, a Fiú Regionális Kadett Bajnokság keretein belül Kiskunfélegyházán lépett pályára a Lehel Kosársuli együttese.

A mieink ellenfele ezen a találkozón ezúttal a Félegyházi TSI gárdája volt, amely ütközet a hazaiak számára indult jobban, akik 10 perc elteltével 7 egységnyi előnyt alakítottak ki a mieinkkel szemben (19-12).

A következő etapban aztán megrázta magát a Szögi Ádám és Józsi Miklós edzők által vezetett jászberényi csapat és 5 pontot faragott hátrányából, ezáltal a félidőben már csak egy duplányi differencia volt a felek között (30-28).

A harmadik 10 perc szoros játékot hozott, ám ezt a periódust minimális különbséggel a vendéglátók tudták megnyerni, ennek köszönhetően 46-43 arányú kiskunfélegyházi vezetést mutatott az eredményjelző a befejező szakasz előtt.

Az utolsó játékrészben újra csak egymás nyakán loholtak a csapatok, együttesünk mindent megtett, azonban ifjú kosarasainknak nem sikerült utolérniük a házigazdákat, így végül nagy csatában 64-63-ra nyertek a pályaválasztók.

Félegyházi TSI – Lehel Kosársuli 64-63
(19-12, 11-16, 16-15, 18-20)
Kiskunfélegyháza

Lehel Kosársuli: Rideg D. 21/3, Kovács V. 13/9, Pataki M. 10, Lékó K. 8/3, Szalkai D. 8, Túri B. 3, Göblyös B. -.
Edzők: Szögi Ádám, Józsa Miklós.

Szögi Ádám edző így értékelte a mérkőzést:”Egy ilyen mérkőzés után sok “ha”marad az emberben. Mi lett volna, ha nem játszanak a kulcsjátékosok 11 nap alatt 9 meccset, vagy mi lett volna, ha bedobjuk a büntetőket, vagy ha egyszerűen csak egy kosárral kevesebbet kapunk egy kulcsszituációban…. Egy biztos, büszke vagyok a gyerekekre, mert nagyon nagyot harcoltak és ezen a meccsen sajnos a szerencse a másik csapat mellett volt. Folytatás a Nagykőrös ellen, remélem ugyan ezzel az elszántsággal.