Kadett csapatunk nagy küzdelemben nyert a kiskunfélegyháziak ellen

Március 7-én, a Fiú Regionális Kadett bajnokság legutóbbi játéknapján hazai pályán lépett pályára a Lehel Kosársuli együttese a Félegyházi TSI csapata ellen.

Amely találkozó elején nagy elánnal feszültek egymásnak a felek, ugyanakkor 10 perc elteltével 3 egységgel a kiskunfélegyháziak álltak jobban (20-23).

Az újabb felvonásban is megmaradt a vendégek lendülete, akik ezt a játékrészt is megnyerve 33-40-re húztak el a mieinktől a szünetre.

Szerencsére nem ijedtek meg fiatal kosarasaink, és a harmadik etapban remek játékkal 6 pontot tudtak faragni hátrányukon, amivel minimálisra csökkentették hátrányukat a befejező szakasz előtt (50-51).

Az utolsó periódus kevés pontot hozott, ugyanakkor a jászberényi fiúk szigorítottak védekezésükön, és ez mellett nagyszerű akcióikat is vezettek, így végül nagy küzdelemben a maguk javára fordították a mérkőzést (64-59).

Lehel Kosársuli – Félegyházi TSI 64-59
(20-23, 13-17, 17-11, 14-8)
Jászberény

Legjobb dobók: Kovács V. 23/3, Pataki M. 16/12, Szalkai D. 7/3, Rideg D. 7/3, Kaszás O. 6/3, Lékó K. 5. Benke L. -, Göblyös B. -.
Edző: Józsa Miklós

Szögi Ádám edző így értékelte az ütközetet:”Nagyon nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk egy védekezésben igen stabil játékot mutató ellenféllel szemben. Az első félidőben meg kellett barátkoznunk ellenfelünk zóna védekezésével, amit aztán egy jó dobóformával szerencsésen tudtunk semlegesíteni. A győzelem kulcsa a srácok második félidőben mutatott védekezése volt, aminek köszönhetően sikerült megfordítani az eredmény alakulását. Kollégámmal gratulálunk a fiúknak, kemény mérkőzésen sikerült diadalmaskodniuk.