A háromhetes bajnoki szünetet kihasználva a csapatok egy része felkészülési mérkőzést is iktatott programjába. A mieink kedden a fővárosban az újonc SERCO-TF-BP ellen nyertek, s csütörtökön Debrecenben játszanak újabb gyakorló mérkőzést.

Mivel a bajnoki szünetet követően Szegeden, tehát idegenben folytatjuk- december 15-én – a pontvadászatot, ezért a héten két gyakorló mérkőzésen is vendégként léptünk, lépünk pályára.

Kedden az újonc SERCO-TF-BP ellen a fővárosban léptünk pályára, s ahogy a hazai bajnokin, úgy most is győztünk. Ezúttal persze nem igazán az eredmény volt a fontos egyik csapat számára sem, hanem az, hogy idegen ellenfél ellen gyakorolhatták azokat a figurákat, melyeket a bajnoki mérkőzéseken is alkalmazni fognak majd.

Nos, a keddi gyakorlás a mieinknek sikerült jobban. Az első negyedben hétpontos előnyre tettünk szert, amely az első félidő végére 3 pontra csökkent. A találkozó sorsa a harmadik tíz percben dőlt el, amikor állva hagytuk ellenfelünket és 14 ponttal szereztünk többet. Azaz a befejező negyed előtt 17 pont volt az előnyünk. Ez a végére egy egységgel ugyan csökkent, de győzelmünket semmi sem veszélyeztette. A hazaiaknál kevesebbet játszott a dán válogatott Bergstedt, aki az előző napon érkezett vissza nemzeti csapatától, míg nálunk a kisebb sérüléssel bajlódó Pantelics hagyta ki a találkozót. A keret többi tagja viszont mind pályára lépett csapatunkban.

SERCO-TF-Budapest – JP Auto-JKSE 75-91 (15-22, 23-19, 16-30, 21-20)

A SERCO-TF-BP pontszerzői: Clark 27/9, Krnjajski 16/9, Kozma 8/6, Filipovics 6/3, Beák 6, McClane 5, Bergstedt 4, Búzás 3,


A JP Auto-JKSE legjobb pontszerzői: Pitts 20/9, Coleman 19/6, Czirbus 13, Rakics 11/6, Kerpel-Fronius 10/3, Alekszandrov 5/3, Brbaklics 5/3, Cseh 4, Ruják 4/3

Csapatunk csütörtökön Debrecenbe utazik, ahol a DEAC ellen játssza következő gyakorló mérkőzését. A jövő héten pedig a 10. forduló mérkőzéseivel folytatódik majd a bajnokság.

Szántai Tibor