Szerdán a pécsiek kétszeri hosszabbítás után verték a zalaegerszegieket a 20. forduló nyitó mérkőzésén. A többi találkozót szombaton rendezi, így mi is akkor fogadjuk az Alba Fehérvár együttesét. Fotó: Gémesi Balázs.

Igaz ugyan, hogy soros ellenfelünknek 8 győzelemmel van több, mint nekünk, ám a fehérváriak nem érezhetik abszolút esélyesnek magukat, mert míg hazai pályán 7-2-es mérleggel rendelkeznek, addig idegenben csak 3 győzelmük van és 7 alkalommal hagyták már el vesztesen a pályát. A legutóbbi öt mérkőzéséből kettőt nyert és hármat veszített a fehérvári együttes.

Az alapszakasz első felében, Székesfehérváron 107-72-re a hazaiak nyertek, azaz azon a mérkőzésen kiütötték a mieinket. Ez persze egy egészen más mérkőzés lesz reményeink szerint. Az őszi találkozón Ljubicic és Govens voltak az Alba Fehérvár legjobbja. A találkozón hat fehérvári játékos is több pontot dobott tíznél.

A szombati mérkőzés kapcsán klubunk elnöke, Petőfi Áron is elmondta, hogy mit vár a találkozótól: – A bajnoki szünetben nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy megerősítsük csapatunkat. Azt gondolom, hogy Ian Bakerrel és Brandon Pennel jelentősen erősödtünk. Miljan Csurovicsnak volt 2-3 hete, hogy „összedolgozza” a csapatot. Elsődleges célunk, hogy megpróbáljuk megelőzni a szegedieket, hogy a play out esetében miénk legyen a pályaelőny. Jól tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, hiszen jelenleg két győzelem a hátrányunk. Az Alba Fehérvár ellen szurkolóink segítségével megszerezhetjük a számunkra nagyon fontos győzelmet. Sajnos Ruják, Brbaklics és Nelson is sérüléssel küszködött, s közülük Rujáknak kevés esélye van, hogy szombaton pályára léphessen.  Fontos lesz, hogy szurkolóink, akikre eddig sem lehetett panaszunk, most is sokan jöjjenek a mérkőzésre és segítsék csapatunkat.

Nos, reméljük, hogy telt ház előtt léphetnek pályára fiaink és jól sikerül majd Baker és Penn bemutatkozása is a magyar ligában. Fontos mérkőzés lesz, amely megadhatja az alaphangot a bajnoki alapszakasz hajrájára kosarasainknak.

A 20. fordulóból egy mérkőzést szerdán már lejátszottak. A pécsiek hazai környezetben kétszeri hosszabbítás után győzték le a zalaegerszegieket.

PVSK-Veolia – Zalakerámia ZTE KK 119-114 (19-18, 21-17, 22-28. 27-28, 15-15, 14-9)

A 20. forduló további mérkőzései:

március 7. – szombat

18.00 óra: JKSE – Alba Fehérvár

18.00 óra: Szolnoki Olajbányász – OSE Lions

18.00 óra: Sopron KC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

18.00 óra: EGIS Körmend – KTE-Duna Aszfalt

19.00 óra: DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák

19.00 óra: Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK

Hajrá JKSE!

Szántai Tibor