Kemény meccsre számíthatunk Debrecenben

A Kaposvár elleni, idegenbeli sikert követően jelentősen javult a hangulat csapatunk háza táján és szurkolóink körében is. Az élet nem áll meg, pénteken már Debrecenben lesz jelenése kosarasainknak.

A DEAC 10 játéknap után 50%-os teljesítménnyel a tabella 8. helyén áll. Hazai pályán három győzelem és két vereség, vendégként két győzelem három vereség a debreceniek mérlege. Azaz, hazai pályán sem verhetetlenek, de képesek idegenben is nyerni. Az Atomerőmű SE és a Falco mutatta meg, hogyan lehet az otthonában legyőzni a DEAC gárdáját. Reméljük, mi leszünk a harmadik együttes, amelyiknek ez az idei szezonban sikerül. Ez persze nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Hazai pályán a DEAC bárki ellen győzelmi eséllyel lép pályára. Ráadásul a kaposvári győzelmünket követően minden bizonnyal nem is veszik félvállról a mieink elleni találkozót. Mert, ha így tennének, akkor arra alaposan ráfázhatnának. Márpedig Debrecenben az első nyolc közé kerülésért hajtanak a kosarasok. Ehhez képest a mi terveink jelenleg szerényebbek, hiszen számunkra minden győzelem aranyat ér. Az idén hátralévő három találkozónkból kettőt mindenképpen jó lenne megnyerni, mert akkor a tabellán is előbbre léphetnénk, s közelebb kerülhetnék a középmezőnyhöz.

A DEAC-nál az idegenlégiósok és a magyar játékosok jól kiegészítik egymást. Több olyan kosarasa is van hétvégi ellenfelünknél, akik kikapcsolása kulcsfeladat lesz. Ilyen Mody, Manigat, Boriszov és Tóth Ádám is. Szerencsére nálunk Lo Elhadji Malick lehetőségei is bővültek, hiszen Brbaklics felépült és Kaposváron már játszott is. Sokat jelentett Remon Nelson csatasorba állása is, bár a ponttermelés még nem ment úgy neki, ahogy azt reméljük. Ám a csapatjátékunk már sokat javult vele. Üde színfolt volt Kaposváron Mészáros Máté játéka, aki megmutatta, hogy mire képes.

Nyertünk mi már Debrecenben, s most szeretnénk ismételni. Tudjuk, hogy bitang nehéz lesz, de nincs sok választásunk. Jelenlegi helyzetünkben csak a győzelmek segíthetnek, minden tekintetben.

 

A hétvégi forduló menetrendje:

 

  1. december 12. – csütörtök

18.00 óra: Naturtex-SZTE-Szedeák – OSE Lions

 

  1. december 13. – péntek

18.00 óra: DEAC – JKSE

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – Sopron KC

 

  1. december 14. – szombat

13.00 óra: EGIS Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

16.30 óra: Zalakerámia ZTE KK – Alba Fehérvár

19.00 óra: Atomerőmű SE – Szolnoki Olajbányász

19.00 óra: Kaposvári KK – KTE-Duna Aszfalt

 

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor