Kerpel-Fronius Balázs a 3×3-as Európa-bajnokságra is készül

Forrás: http://img.hunbasket.webpont.com

A magyar 3×3-as férfi válogatott az Andorrai selejtezőn kiharcolta a 12-es Eb-döntőben való szereplés jogát. Utóbbit szeptemberben Bukarestben rendezik, s egy játékossal mi is érdekletek leszünk.

A facebookon sokan megtekintették azt a felvételt, melyen csapatunk felnőtt játékosa, Kerpel-Fronius Balázs a dobógépet használva gyakorolja a triplákat. Nos, Balázs ezzel a szezonra és a 3×3-as Eb-re is gyakorolt, már a felkészülés megkezdése elött. A magyar válogatott ugyanis az andorrai selejtezőn remekül szerepelt és kiharcolta az Eb-döntőben való szereplés jogát. Ennek értékét pedig növeli, hogy a legnehezebb csoportból (Hollandia tavaly és idén is VB-döntős volt, Ukrajna a VB-n 8-ban volt és az Eb kisdöntőben a szerbeket győzte le tavaly, Svájc 3 éve azonos összeállításban játszik) sikerült tovább jutnia válogatottunknak. A torna MVP-je Ivosev Tamás lett, azaz a csapat mellett egy egyéni sikert is elkönyvelhettünk.

Az együttes felkészítését Csirke Ferenc irányította és irányítja, aki az Ivosev Tamás, Bíró Olivér, Mohácsi Máté, Kerpel-Fronius Balázs kvartettnek szavazott bizalmat a selejtezőn, s nagyon jól tette, hiszen a fiúk meghálálták a bizalmat. Amennyiben sérülés nem következik be, akkor Bukarestben is ők négyen képviselik majd a magyar színeket.

Számunkra nem kis büszkeség, hogy csapatunk játékosa, Kerpel-Fromius Balázs is tagja a sikeres 3×3-as válogatottnak. Érdeklődésünkre elmondta, hogy a tervek szerint a szeptember 14-16. közötti, Bukarestben megrendezésre kerülő Eb-döntőre előtte néhány napot együtt készülnek majd, attól függően, hogy csapataik hogy engedik el őket. Az Eb-döntőben egyébként 4 hármas csoportban kezdik majd meg a küzdelmeket, s az első kettő jut a legjobb 8 közé, ahol már egyenes kieséses formában játszanak tovább a helyezésekért.

A magyar válogatott a lettekkel és a házigazda románokkal került egy csoportba, s jó esélye lesz, hogy tovább jusson és a legjobb 8 között is pályára léphessen. Reméljük így lesz.

Szántai Tibor