Kerpel-Fronius Balázs azt várja, hogy a Körmend ellen is hozzuk ki magunkból a maximumot, és a szombati meccsen is tudjunk előrelépni csapatként

Az ebben a szezonban újra nálunk játszó Kerpel-Fronius Balázs volt a vendégünk, aki készséggel válaszolt kérdéseinkre.
1. A Sopron legyőzését követően egy kemény összecsapáson sikerült győzelmet aratnunk a MAFC együttese felett. Szerinted mi volt a siker kulcsa?

Szerintem a siker kulcsa a jól működő védekezés volt, illetve, hogy csapatként játszottunk. Az egész meccs alatt azt éreztem, hogy a mi akaratunk érvényesül és meg fogjuk nyerni a mérkőzést.

2. Zsinórban két nagyon fontos találkozót tudtunk megnyerni, ám a továbbiakban januárban is nehéz mérkőzések következnek számunkra, mivel hazai pályán fogadjuk a kaposváriakat és debrecenieket, valamint idegenben lépünk pályára Körmenden, Szombathelyen, illetve Zalaegerszegen. Véleményed szerint, mekkora löketet adhat a csapatnak ez a mostani két győzelem a következő időszakra?

Ez a két meccs valóban fontos volt számunkra, ezért természetesen nagy lökést adnak a győzelmek. A most következő mérkőzések is nehéznek ígérkeznek, nagyon szeretnénk visszavágni a kaposváriaknak és a debrecenieknek is, Idegenben mind a három pályán nagyon nehéz nyerni, de természetesen mindent meg fogunk tenni egy esetleges meglepetésért.

3. Devante Wallace, valamint Remon Nelson is november elején érkezett a gárdához, azonban mindketten egyre jobban beilleszkednek a csapatba. Mi a véleményed róluk?

Igen, úgy érzem, hogy viszonylag hamar sikerült beilleszkedniük, amire szükségünk is volt. Mindketten győztes mentalitású játékosok, hamar megtalálták a helyüket a csapatban a pályán és azon kívül is.

4. Milyen most a hangulat a csapaton belül?

Ez előtt a két meccs előtt éreztük a nyomást, kicsit feszült volt a hangulat, de úgy érzem, pozitívak tudtunk maradni. Most végre felszabadulhatunk kicsit, ez a nyomás csökkent, de ugyanilyen koncentráltan kell dolgoznunk tovább.

5. A folytatásban január 6-án Körmenden léptek pályára. Mit vársz attól a mérkőzéstől?

Körmenden mindig nehéz nyerni, így van ez idén is. Egy nemzetközi kupában is játszó, jó csapat ellen játszunk, biztosan nem lesz könnyű. Azt várom, hogy hozzuk ki magunkból a maximumot, és a szombati meccsen is tudjunk előrelépni csapatként.

6. Mi a véleményed az eddigi szereplésünkről, illetve mi a célunk a továbbiakban?

Az eddigi szereplésünk miatt nyilván nem lehetünk elégedettek, a kaposvári és a debreceni meccs két fájó vereség volt, ezekért már januárban szeretnénk visszavágni. Szeretnénk a második félévben egy-két bravúr győzelmet is szerezni, egyik mérkőzés sem lesz könnyű, de be szeretnénk bizonyítani, hogy jobb csapat vagyunk annál, mint amit eddig mutattunk.