Két győzelem és két vereség az Országos Gyermek Kupában

Az országos Gyermek kupa második körében a Lehel Kosársuli A-csapata két győzelmet aratott Szolnokon, míg a B-csapat mindkét mérkőzését elveszítette Hódmezővásárhelyen.

Két mérkőzést is játszott a JKSE Kosársuli U12-es csapata a napokban. Treba-Kovács János tanítványai Szolnokon győzni tudtak a Szolnoki SPC, illetve a Szedeák Bikák ellen az országos Gyermek Kupa 3. régiójának C-csoportjában.

Gyermek Kupa 2. forduló

Szolnoki SPC- JKSE Kosársuli U12 57-71

A JKSE Kosársuli U12 legjobb pontszerzői: Hamar B. 24, Gyürki A. 9, Nagy G.- Szálkai G. 8-8.

Treba-Kovács János: – A meccset nagyon gyengén kezdtük. Sajnos az első félidőben nagyon puhán védekeztünk, és a támadásainknak sem volt ritmusa. A második félidőre feljavultunk és magabiztosan nyertük meg a mérkőzést. Gratulálok a Szolnoknak.

JKSE Kosársuli U12- Szedeák Bikák 65-46

A JKSE Kosársuli legjobb pontszerzői: Hamar B. 16, Pozsonyi N. 14, Szálkai G. 9.

Treba- Kovács János: – Ezen a meccsen már úgy kezdtünk, ahogy elterveztük. Egész pályás védekezésünknek köszönhetően sok labdát tudtunk szerezni, és könnyű, gyors kosarakat dobtunk. Gratulálok a Szegednek.

 

A Gyermek Kupa 3. régiójának D-csoportjában két mérkőzést játszott a Lehel Kosársuli U12/B csapata is Hódmezővásárhelyen.

Vásárhelyi Kacsák – Lehel Kosársuli U12/B 52-36

A Lehel Kosársuli U12/B pontszerzői: Kocza B. 11, Badari Z. 7, Gulyás z. 6, Rácz P. 6, Varga V. 2, Balla B. 2, Farkas M.2

A találkozó első félidejében fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel köszönhetően a számtalan kihagyott üres helyzet kihasználásunknak, ami elbizonytalanította játékosainkat. Ebben a periódusban nem találtuk meg a saját ritmusunkat, amit a 3. negyedben még tudtunk kompenzálni lelkes védekezésünknek köszönhetően. A 4. játékrészben sajnos elfáradt a társaság és megérdemelten kerekedett fölénk a Vásárhelyi Kacsák csapata.  

Szögi Ádám: Nagyon örülök, hogy a mai napon is igazi csapat teljesítményt nyújtva tudtunk dobni 36 pontot. Sajnos azonban maradt bennem hiány érzet, mert technikai tudásban ugyan felvettük ellenfelünkkel a versenyt de atlétikai képességeink terén rengeteget van hova fejlődnünk.  Erre különös odafigyeléssel kell koncentrálnunk az edzéseinken a jövőben.

Lehel Kosársuli U12/B – Szegedi KE-Bulldogok 16-66

A Lehel Kosársuli U12/B pontszerzői: Kocza B. 7, Rácz P. 3, Gulyás Z. 2, Farkas M 1, Horti B. 1, Balla D 1, Badari Z. 1

Ellenfeleink közül eddigi legkeményebb és legszervezettebb csapata ellen léptünk pályára ezen a napon. Megilletődtünk a kemény és szervezett védekezéstől, ami felállt támadásoknál fogadott minket az első félidőben. Második félidőben viszont már voltak nagyon szép megmozdulások, amik már pontokban is megmutatkoztak.

Szögi Ádám: Nem mehetünk el szó nélkül a gyerekek példás magaviseletéről a pályán. Minden edző ilyen gyerekeket szeretne maga mellett tudni. De meg kell tanulnunk bátrabban és „csibészesebben” játszanunk, mert ezen a meccsen megijedtünk az ellenfelünk szervezett csapatjátékától. Semmi probléma nincs, ilyen találkozók is kellenek ahhoz , hogy lássuk, miben vannak a legnagyobb hiányosságaink.

A megyei serdülő bajnokságban házirangadót játszott egymással a Lehel Kosársuli A- és B-csapata.  Az A csapat fizikai fölényét jól kihasználva biztosan nyerte a találkozót.

Lehel Kosársuli B –Lehel Kosársuli A 28-86

Treba- Kovács János: – Mivel a B csapatban sok kezdő játékos is van, ezért a tisztes helytállás volt a cél. Fizikális nem tudtuk még felvenni a versenyt az A-csapattal. Sokat kell még dolgozni. Gratulálok Józsa Miki csapatának.

 

Hajrá Lehel Kosársuli!