Amikor kiderült, hogy Coleman és Alekszandrov után Pitts is kiesett sérülés miatt a kaposvári mérkőzésre készülő keretünkből, bizony alaposan megcsappantak győzelmi esélyeink. Még úgy is, hogy a hazaiaknál meg Spica és Markovics hiányzott a szombaton lejátszott találkozóról.

Tulajdonképpen semmi különös nem történt szombaton koraeste Kaposváron, minthogy a házigazdák éltek a lehetőséggel és legyőzték a három idegenlégiósát nélkülöző csapatunkat. Ez pedig még úgy is papírformának számított, hogy mi a 3., a hazaiak a 11. helyről várták a találkozót. Soha ilyen kiegyenlített még nem volt ugyanis a magyar férfi kosárlabda bajnoki szezon, hiszen hazai pályán – a SERCO-TF-BP kivételével szinte bárki le tud győzni bárkit.

A kaposvári mérkőzésen az első pillanattól kezdve a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és végig vezetve nyerték meg a számukra rendkívül fontos találkozót. A somogyiak az alsóházból próbálnak meg előrelépni a középházba, s ehhez elengedhetetlenül szükséges volt számukra a mieink elleni győzelemre. Ez látszott is a kaposvári játékosokon, akik nagyon odatették magukat a mérkőzésen. Különösen a két amerikai idegenlégiós, Ubilla és Johnson okozott sok kellemetlen percet a mieinknek. Őket nem sikerült hatástalanítani, s ketten nem kevesebb, mint 59 (!) pontot szórtak. Nálunk Rakics és Pantelics szorgoskodott, s a találkozó végére Brbaklics és Kerpel-Fronius Balázs is 10 pont fölé került.

A játék képe alapján a kaposváriak teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, de mi sem lehetünk igazán elégedetlenek, mert ebben az összeállításban nagyjából azt kaptuk csapatunktól, ami várható volt.

Kaposvári KK – JP Auto-Jászberényi KSE 90-75 (23-15, 24-24, 24-15, 19-21)

Kaposvári KK: Ubilla 29/6, Johnson 30/15, Baki -, Pustahvar 15/9, Hendlein 14

Csere: Hock -, Bogdán -, Halász -, Harazin -, Kocsis 2

Vezetőedző: Fekete Ádám

JP AUTO-JKSE: Ruják 5/3, Rakics 18/9, Brbaklics 12/3, Cseh 9, Pantelics 17/6

Csere: Czirbus -, Kerpel-Fronius 11/3, Fekete 3/3

Vezetőedző: Nikola Lazics

A mérkőzést követően a két vezetőedző így értékelte a látottakat (forrás: mkosz.hu)

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: – Nehéz ilyenkor koncentráltan játszani. Éreztem a csapaton, hogy azt gondolták, hogy ezúttal 35 perc is elegendő lesz a győzelemhez. A Jászberény azonban jó szellemű együttes és három kulcsjátékos nélkül is remekül küzdött. A szurkolóink azonban attól függetlenül, hogy nem mindig játszottunk jól belehajszoltak minket a győzelembe. Kecskeméten sem számíthatunk majd Spicára, de akármilyen összetételben lépünk pályára ott is a győzelem lesz a célunk.

Nikola Lazics, a JP Auto-JKSE vezetőedzője : Abszolút megérdemelt a Kaposvár győzelme. Nem volt kérdés ezen a találkozón, hiszen végig kontrollálták a játékot. A sérültjeink hiányában a héten ritkán tudtunk érdemi munkát végezni edzésen. Ez látszott a teljesítményünkön, de amikor jobban védekeztünk, akkor szorosabb is lett az állás. Sok sikert kívánok a folytatásban a kaposváriaknak!

A szombati napon még további két mérkőzést rendeztek a 26. fordulóból. A Szolnoki Olaj KK a mieinkhez hasonlóan nagyon tartalékosan fogadta a SERCO-TF-BP együttesét, s ha a vártnál nehezebben is, de legyőzte ellenfelét. A találkozó érdekessége, hogy a két csapat játékosai nem kevesebb, mint 82 (!) büntetőt dobhattak. Érdekes felfogásban vezették a találkozót a sípmesterek…

Szolnoki Olaj KK – SERCO-TF-BP 109-97 (26-26, 27-27, 31-27, 25-17)

A kitűnő formában lévő körmendiek a Zalaegerszeget fogadták és remek mérkőzésen 10 pontos győzelmet arattak. A vendégek többször is felzárkóztak a vezető házigazdákra, de fordítaniuk nem sikerült. A körmendiek sorozatban hetedik bajnoki mérkőzésüket nyerték meg, s jelenleg övék a leghosszabb veretlenségi sorozat.

EGIS Körmend – Zalakerámia ZTE KK 96-86 (25-15, 25-26, 24-26, 22-19)

A 26. forduló további mérkőzéseit vasárnap rendezik.

18.00 óra: Alba Fehérvár – Sopron KC

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – DEAC

18.00 óra: KTE-Duna Aszfalt – Atomerőmű SE

18.00 óra: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Naturtex-SZTE-Szedeák

Hajrá JP Auto-JKSE!

Szántai Tibor