Két mérkőzés, két győzelem az Országos Gyermek Kupában

Az Országos Gyermek Kupában november 30-án Hódmezővásárhelyen mindkét mérkőzését megnyerte a Szögi Ádám irányította Lehel U12/B csapatunk.

Az Országos Gyermek Kupa alapszakaszának 3. fordulójában, a 3. régió E-csoportjában mindkét mérkőzését megnyerte a Lehel U12/B csapatunk. Hódmezővásárhelyen egy szegedi és egy hazai együttes volt a mieink ellenfele.

A szegediek ellen a mérkőzés elején még a fásultság jellemezte a Lehel Kosársuli játékát, amely betudható volt annak, hogy hosszú út után érkezett meg a csapat a Hódmezővásárhelyi Sportcsarnokba. Negyedről – negyedre sikerült egyre nagyobb előnyt szereznie fiataljainknak, akik végül  megérdemelten diadalmaskodtak egy sportszerűen játszó és végig hajtó szegedi gárda ellen.

Szeged Ke Madách – Lehel  U12/B 27 – 83 (6-22, 3-17, 9-29, 9-15)

Legjobb Dobók: Farkas M.(19), Kocza B.(14), RáczP.(14), Sisa K.(10), Varga V.(8), Sas G.(5), Badari Z.(4), Tóth Á.((3), Virág T.(2), Horti B.(2), Gulyás B.(2).

Szögi Ádám, edző: – A mai első mérkőzésén tudtuk gyakorolni meccs körülmények között azokat a technikai elemeket, amiket gyakorolunk az edzéseken. Gratulálok a gyerekeknek, mert a nagy különbség ellenére is megtisztelték az ellenfelet és végig koncentráltan játszották le a találkozót.

 

A második találkozón már nagyobb ellenállásba ütköztek ifjú kosarasaink, de a nagyszerű harmadik negyedbeli játékukkal ezt a találkozót is sikerült megnyerniük. Az első félidőben meglepett bennünket a HSA Sasok csapata, amely szívós védekezéssel és koncentrált támadásoknak köszönhetően megérdemelten mehetett előnnyel pihenni a nagyszünetre. Fordulás után azután nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak Szögi Ádám tanítványai amelynek eredménye akkora előny lett, amit a Sasok csapata már nem tudott ledolgozni az utolsó negyedben.

Lehel U12/B – HSA Sasok 65 – 53 (10-13, 13-12, 36-16, 6-10)

Legjobb Dobók: Farkas M.(18), Badari Z.(10), Rácz P.(9), Kocza B.(8), Sas G.(7), Sisa K.(7), Tóth Á.(3), Gulyás B.(1), Palotai N.(1), Horti B.(1).

Szögi Ádám, edző: – A mérkőzés elején nem voltam elégedett a gyerekek hozzáállásával.  Fordulás után viszont visszatértünk a helyes útra és sikerült koncentrált, néha tetszetős játékokkal megnyernünk a találkozót. Nem szeretnék kiemelni senkit, csapatként tudtak a mai nap kettő győzelmet szerezni a gyerekek.