Kevés hiányzott a bravúrhoz

Az NB I A-csoportos felnőtt férfi kosárlabda-bajnokság 4. fordulójában a veretlen PVSK-VEOLIA gárdáját fogadtuk, s a sérült LaMarcus Reed nélkül is majdnem sikerült legyőznünk a nagyon erős pécsi csapatot. Fotó: Gémesi Balázs.

A pécsiek egészséges önbizalommal készülhettek a mérkőzésre, hiszen mindenki Csirke Ferenc rendelkezésére állt a jászberényi találkozón. nálunk sajnos LaMarcus Reed még mindig csak a kispad végéről szurkolhatott társainak, mert sérülése még nem jött rendbe. Ennek ellenére a találkozó kezdete, az első negyed nagyszerűen sikerült a mieinknek. Mind védekezésben, mind támadásban felvettük a „kesztyűt” a pécsiekkel és öt pontos előnyre tettünk szert. Sajnos a második negyedben támadójátékunk nagyon visszaesett, s ezt a pécsiek kihasználták. A palánk alatt nem igazán tudtunk mit kezdeni Aikennel, aki rendre jól lépett le védőinkről és könnyű közeli kosarakat szerzett. A vendégeknek viszont Millerrel gyűlt meg a bajuk, aki elképesztő sebességgel játszott és lábbal egyszerűen képtelenek voltak az ő mozgását követni. A félidőben 37-40 volt az állás, azaz a döntés a második kétszer tíz percre maradt,

A nagyszünet után kiegyenlített játék zajlott a pályán. A vendégeknél Diggs lépett elő főszereplővé, míg nálunk Brbaklics és Ruják Bence nagyszerűen szállt be a játékra a cserepadról. A pécsiek nagyszerűen dobták a triplákat – öt támadást is hárompontossal zártak -, s így hiába próbálkoztak a mieink, nem tudtunk közelebb kerülni a vendégekhez. Sőt, a különbség néggyel nőtt is, azaz a záró tíz perc előtt 7 ponttal vezettek a pécsiek. Az utolsó negyed is látványos, jó játékot hozott. volt, amikor sikerült utolérnünk ellenfelünket, ám 56-56 után hét pontot szerzett egymás után a vendég alakulat (56-63). Ám a mieink nem adták fel és óriási küzdelemre késztették esélyesebb ellenfelüket. A találkozó kosarát Alekszandrov szerezte, ám az azt megelőző pillanatok miatt maradt az emlékezetes a szurkolók számára. Egy pécsi támadás során a labda a mieinkről visszapattant a vendég térfélre. Budimir és Miller rajtolt a játékszerért, A pécsi játékosnak volt 5 méter előnye, ám elvetődve Miller piszkálta el a labdát Alekszandrovhoz, aki ziccert dobhatott. Ez volt magas emberünk egyetlen kosara, s bizony az ő pontjai nagyon hiányoztak a végelszámolásban. Igaz, a pécsiek készültek rá, és tisztán szinte nem is dobhatott a mérkőzés során. A vendégeknél viszont szinte mindegy volt a második félidőben, hogy ki vállalkozik triplára, az be is ment. Diggs labdalopása után 7 pont volt a vendégek előnye egy perccel s vége előtt, ám 85-88-nál, 7 másodperccel a lefújás előtt a pécsiek egy oldalbedobásnál hibáztak. Mi jöhettünk és Millernek volt még egy nagyon távoli lehetősége egalizálni, ám a labda lepattant a gyűrűről.

Jó iramú, színvonalas, sportszerű mérkőzést játszott egymással a két együttes, ahogy tették azt az előző szezonban is. Nagy kevés hiányzott ahhoz, hogy ezt a remekül összerakott, jó pécsi együttest legyőzzük. Hiányoztak Alekszandrov pontjai, hiányzott a sérült LaMarcus Reed, de volt minek örülnünk, hiszen ezúttal nyújtotta az idei szezonban a legjobb teljesítményét csapatunk. Miller extra volt, Statenre sem lehetett panasz, és a csereként pályára lépő Brbaklics, valamint Ruják Bence is remekelt. A vereség sohasem jó dolog, de egy jobb csapattól így ki lehet kapni.

Jászberényi KSE – Pécsi VSK-VEOLIA 85-88 (24-19, 13-21, 19-23, 29-25)

Jászberényi KSE Staten 15/3, Mészáros -, Miller 31/9, Alekszandrov 2, Pantelics 9/3. Csere: Brbaklic 12, Marinkovics 2, Buzás -, Ruják B. 12/3, Peringer 2.

PVSK-VEOLIA: Pongó 10/9, Smith 8/6, Diggs 22/6, Budimir 11/9, Aiken 21/3. Csere: Ruják A. -, Antóni -, Csirics 7, Horti 9/3.

 

Nikola Lazics, a JKSE vezetőedzője: – Jó mérkőzést játszottunk a pécsiekkel, jobban játszottunk, mint korábban, és remélem, hogy leszünk még jobbak is. Sajnos kritikus pillanatokban többször is könnyű kosarakat engedtünk ellenfeleinknek. Sok problémával küzdünk, de megyünk tovább, s remélhetőleg LaMarcus Reed is a rendelkezésünkre áll.

Csirke Ferenc, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője: – Én a héten is óvatos voltam a mérkőzéssel kapcsolatban, mert nagyon a bajnokság elején járunk. A berényieknél Ruják és Brbaklics is nagyon jól szállt be a padról, s ha a későbbiekben is így lesz, akkor kevés csapat távozik innen győzelemmel. Gratulálok a csapatomnak, mert jó ellenfél ellen nyertünk idegenben.

Phillip Miller, a JKSE játékosa: – A héten sokat gyakoroltuk a csapatjátékot, és ez most a mérkőzésen is jobban ment, mint korábban. Nagy hangsúlyt fektettünk a játék közbeni kommunikációra is, ami szintén jobban működött. Egész héten jól éreztem magam az edzéseken, örülök, hogy jól sikerült a mérkőzés.

Quincy Diggs, a PVSK-VEOLIA játékosa: – Jó mérkőzést játszottunk. Mindkét csapat nyerni akart, ez most nekünk sikerült. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, és keményen meg kellett küzdenünk a győzelemért.

Hajrá JKSE!

 

Szántai Tibor