Kilenc forduló után a 6. helyen állunk

Forrás: Kosársport Mkosz facebook

Miután lejátszották a 7. fordulóból elhalasztott Falco – Alba Fehérvár találkozót, kialakult a tabella a 9. forduló után. Csapatunk az előkelő hatodik helyen áll, s jó eséllyel pályázik a Magyar Kupa 8-as döntőjébe.

Hazai sikert hozott a Szombathelyen lejátszott, a 7. fordulóból elhalasztott Falco – Alba Fehérvár találkozó. A félidőben, majd a harmadik negyed után is úgy tűnt, hogy a hazaiak gond nélkül szerzik meg a két bajnoki pontot, ám a záró tíz percre feltámadtak a székesfehérváriak és izgalmassá tették a hajrát. Felzárkóztak ugyan, de fordítani már nem tudtak, s így a Falco továbbra is őrzi hazai veretlenségét.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Alba Fehérvár 72-70 (16-18, 26-14, 18-15, 12-23)

A hét végén lejátszottak egy előrehozott találkozót is a 11. fordulóból. Ezen a bajnoki címvédő Szolnok Kecskeméten nyert egy ponttal. Egy meglehetősen alacsony színvonalú találkozón – mindkét csapat sokat hibázott támadásban és védekezésben is – a vége a vendégeknek sikerült jobban, mert a kecskemétiek elrontották utolsó támadásukat.

KTE-Duna Aszfalt – Szolnoki Olaj KK 70-71 (22-14, 12-18, 21-27, 15-12)

A bajnokság állása a 9. forduló után:
1. Szolnoki Olaj KK 9 gy 1 v
2. EGIS Körmend 7 gy 2 v
3. PVSK-VELIA 6 gy 3 v
4. Zalakerámia-ZTE KK 6 gy 3 v
5. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 5 gy 4 v
6. JP Auto-JKSE 5 gy 4 v
7. KTE-Duna Aszfalt 5 gy 5 v
8. Alba Fehérvár 4 gy 5 v
9. Atomerőmű SE 4 gy 5 v
10. Sopron KC 4 gy 5 v
11. DEAC 4 gy 5 v
12. Kaposvári KK 3 gy 6
13. Naturtex-SZTE-Szedeák 2 gy 7 v
14. SERCO-TF-BP 0 gy 9 v

A tabellára tekintve azonnal kiderül, hogy az alapszakasz feléig még négy forduló van hátra – ezt decemberben le is játsszák a csapatok -, s akkor kiderül melyik nyolc csapat (az első nyolc helyezett) léphet majd pályára a Magyar Kupa 8-as döntőjében. A Szolnok és a Körmend biztosan ott lesz, de a másik hat helyre még akár 10 csapatnak is esélye van. Így nekünk is, de ehhez legalább 2 mérkőzést kell nyernünk a négyből.

A bajnoki szünetet kihasználva a mieink két gyakorló mérkőzést is játszottak. A SERCO-TF-BP ellen nyertünk Budapesten, viszont Debrecenben vereséget szenvedtünk a DEAC-tól. Pantelics kisebb sérülés miatt egyik mérkőzésen sem lépett pályára, míg a többiek mind pályára léptek.

A bajnoki szünetben egyébként elég nagy mozgás volt a csapatoknál. Volt ahonnan elköszönt egy-egy játékos, s volt, ahová új légiós érkezett.

A hét végén pedig a 10. forduló keretében minden gárda pályára lép. A találkozókat pénteken és szombaton rendezik.

Szántai Tibor